Belépés
Legujabb képek
Friss hozzászólás
  • Bankszámla nyitás
    reni 2015 07 06.12:41
    [quote name="reni"]Hello segitseget szeretnek kertni. 2 honapjah vagyok Angliaba Birminghamban elek,es bankszamlat szeretnek nyitni.Nagyon sok bankba voltam mar.Nekem csak utlevelem, NI-SZAMOM van, es ennyi nincs angol jogositvanyom se mas .Az a problema hogy amit kivetem alberletett nem en fizetem szamlakat,ha nem a lakastulajdonos az o nevere erkezik minden szamla.na most a bankon minden ...

    Bővebben...

Ki olvas minket
Oldalainkat 62 vendég és 1 tag böngészi
Látogatóink száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa49
mod_vvisit_counterTegnap1149
mod_vvisit_counterEzen a héten2199
mod_vvisit_counterMúlthéten5515
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6399
mod_vvisit_counterMúlthónapban27158
mod_vvisit_counterÖsszes2090950
Címlap / Blog / Élet az Egyesült Királyságban (Angliában) ! / Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

IWIWTwitterFacebook

Bevezetésként had szögezzem le,  hogy senki ne költözzön ki csak a támogatások miatt Angliába, mert az csalódni fog. A támogatások a már itt elő és dolgozó személyek, családok számára lettek kitalálva, hogy megkönnyítsék az alsó néposztály életét.  A kiköltözés előtt senki ne számítson ezekre mint biztos dolgok és nem is ezekre kell hangsúlyt helyezni  a tervezésnél hanem a többi sokkal fontosabb dologra.

 

A kiköltözésünk előtt semmilyen információt nem sikerült beszereznünk az itteni családok támogatási rendszeréről. Nem tudom miért nem beszélnek a volt honfitársaink erről, de olyan mintha attól félnének, hogy az egész ország másnap itt fog élni és nekik nem lesz mit csinálniuk. Már egy éve itt laktunk amikor egy tőlünk 700 km-re lakó volt munkatársam felhívta a figyelmem a lehetőségekre.

Minden 3 hónapot meghaladóan itt tartózkodó munkavállaló jogosult az itteni támogatásokra. (Ez csak hallomásból szerzett információ. Hivatalos megerősitést nem találtam sehól)

Egyedül állok esetében (25 év felett) ha valaki minimálbérért dolgozik és heti átlagos 30 órát, akkor jogosult Working Tax Credit-et igényelni a HMRC-től. Kell kérni tőlük egy nyomtatványt, majd azt visszaküldeni és kb. 1 hónap múlva már jön is a pénz. Az átlagos minimálbér, most havi 800 Font körül van és ezt ők kiegészítik kb. heti 50 fonttal, vagyis felkerekítik 1000-re.

Egy barátom figyelmeztetésére pontosabban utána olvastam  dolgoknak és 2012 nyarán ezek voltak az aktuális feltételek:

  • -Egyedül álló gyermeket nevelő személy estében be kell tölteni a 16. életévet és minimum 16 órát kell dolgozni hetente.
  • -Családok esetében a párnak be kell tölteni a 16. életévüket és legalább heti 24 órát kell dolgozniuk. Ezt őszesen kell érteni, pl. ha valaki 16 órát dolgozik csak, akkor a párjának elegendő 8 órát.

Tax credit kalkulátor: http://taxcredits.hmrc.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx

A fent említetten kívül még a gyerekek után igényelni lehet  a Child Benefit-et (Családi Pótlék) Ez hasonló mértékű mint kis hazánkban és az igénylésnél nyilatkozni kell mely eu. tagállamban kívánjuk felvenni ill. hogy máshól nem részesülünk benne. A harmadik és egyben legnagyobb támogatás a Child Tax Credit. Nem tudok pontos összegeket mondani, de az itt élök ha minimálbérét vagy csak 1 szülő dolgozik 1 gyermek után átlagosan havi 500 Fontot, két gyermeknél kb. 800 Fontot, míg 3 gyermeknél 1100 Font körüli támogatást tudnak igénybe venni.

Ügye, hogy nem is olyan rossz!

A támogatások igényléséhez mindkét szülönek rendelkeznie kell angol társadalombiztosítási számmal (NI Number)!

A már említett 3 támogatásnál, fontos, hogy mindhárom támogatást a benyújtás időpontjától jár, de lehetőség van visszamenőleg 1 hónapot kérni. Ezt nem tartalmazza egyik nyomtatvány sem és nem is tájékozatják róla az embert, ezért írni kell egy kérelmet, hogy kérjük ezt a visszamenőleges időszakot is és az elküldendő nyomtatvány mellé tenni.

 

Az általam leírtak, csak általános információkat tartalmaznak, a részletes kritériumok megtalálhatóak a fent említett támogatásokra rákeresve a netten. Az elbírálás minden esetben egyedileg történik és családoknál ez meghaladhatja a 3 hónapot is.

 

Van még egy House Benefit nevezetű támogatás is mely a lakásbérleti díjat egészíti vagy váltja ki. Van ismerős aki úgy döntöt, hogy az önkormányzati lakás helyet egy jobb minőségű magán házat bérel és a fele lakdíjat ilyen támogatásból fedezi. Persze ehez kell egy relativ alacsony családi jövedelem is.

 

Nagy-Brittania 2014-től szigorította a támogatások igénybevételének feltételeit és a jövőben is tovább szándékozik módosítani. Az aktuális változásokról megpróbálok tájékoztatni mindenkit a hozzászólásaimba, de várom egyéb olvasóim észrevételeit is.

 

Egyéb angliával kapcsolatos írásaim: http://www.frankofamily.info/elet-az-egyesult-kiralysagban-angliaban

 

Kérek mindenkit, hogyha bármilyen kérdése lenne felénk és nem tartalmaz bizalmas információkat akkor azt itt az oldalunkon az aktuális cikkhez hozzászólva tegye fel és ne a személyes elérhetőségeink egyikén, hogy ne keljen ugyanazokat a válaszokat mindenkinek leírnunk.

 

Hozzászólások   

 
0 #380 Kiss Géza 2015-06-25 06:50
Üdv! Azt hallottam, hogy ha valaki kimegy dolgozni Angliába, akkor egy évig nem jöhet haza még látogatóba se. Ez mennyire igaz? Van olyan, hogy nyári munka pl. diákoknak? Előre is köszönöm .
Idézet
 
 
0 #379 K. Anett 2015-06-22 07:56
Üdv!
Örülök hogy találtam egy ilyen oldalt ahol lehet egy kicsit kérdezősködni. Nekem kicsit nehéz a helyzetem, egyedülálló anyuka vagyok és 7 éves kisfiammal mennék ki, dolgozni, élni. A problémám az, hogy egy ideig biztosan csak gyárban tudnék dolgozni, és nincs róla semmi információm, hogy hogyan tudom úgy megoldani a gyerek iskolába vitelét, vagy hazahozását IDŐBEN. Nem tudom hogy ott az iskolák mettől meddig vannak nyitva, meddig vigyáznak a gyerekekre, van-e napközi szerű ahol figyelnek rájuk vagy leckét írnak vagy tanítás után mehetnek dolgukra... Van valakinek ilyen tapasztalata vagy információja ismerős körből? Nagyon megköszönném a választ!!
Üdv: Anett
Idézet
 
 
0 #378 Frankó István 2015-06-04 08:02
Kedves Izabella!

A feltett kérdéseidre a válaszok megtalálhatóak, a közelmúlt hozzászólásaiba n. Kérem olvassál egy kicsit vissza és sok más kérdésre is választ fogsz kapni.

Ha szorít az idő, ha nem akkor is ez az egyik legbizonytalana bb terület és ezáltal a legkevésbé fontos is.

Tudom, hogy nem könnyű megválni a szülő hazánktól, de nem igazán célszerű a döntést a legutolsó pillanatra hagyni, mert így sokkal jobban kiszolgáltatjuk magunkat az ilyen helyzetben levők kihasználására szakosodottakna k. Sokkal könnyebb úgy döntéseket hozni, ha nem vagyunk kiszolgáltatott helyzetben.

Kérlek ezt ne vedd magára, csak ez a véleményem általánosságban.

Engem sok vád ért a kiköltözésünk miatt, még a családom felől is, mert mi a gazdasági helyzetünk csúcspontján hagytuk el a hazánkat. De így tudtam biztonságot biztosítani a családom számára, ami szerintem a legfontosabb feladatunk az életünkben.

Sok sikert kívánok nektek is, mint minden honfitársunknak.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #377 Fodor Izabella 2015-06-03 18:14
Szia, István!
A mi családunk most került abba a helyzetbe, hogy más kiút nemigen van, mint Angliában dolgozni és élni. A munkát nyáron kezdenénk, a gyerekek pedig szeptemberben csatlakoznának. Kérdés: még mindig 3 havi hivatalos munkaviszony után lehet igényelni a családipótlékot ? És mi a helyzet a child tax credit-tel? Úgy hallottam, hogy most vannak a változtatások a támogatásokkal kapcsolatban. Crawley és környékéről lenne szó most elsősorban. Nagyon örülnék, ha tudnál segíteni, mert most kell lépnünk, szorít az idő.
Köszönettel: Fodor Izabella
Idézet
 
 
0 #376 Frankó István 2015-05-29 21:13
Kedves Judit!

Nem ön az első aki negatív tapasztalatokat szerzett a támogatások igénylésénél. Az elbírálások esetlegességét támasztja alá az egyik báratommal történt. Ők évekig kaptak Work Tax és Child Tax Credit-et, de amikor igényelni akarták a Child Benefit-et akkor 4-szer elutasították őket, hogy nem bizonyított, hogy ők itt élnek. Végül a hatóság magától rájött a tévedésére, de nem kis idő után. Ezt azért is írtam le mert tudomásom szerint nem szükséges Child Benefit a többi támogatáshoz. A Work Tax Credit-hez biztos nem, mert az gyermektelen ismerőseim is kapják.

Mi tegnap küldtük vissza a Tax Credit nyomtatványunka t a tavalyi éves jövedelmi adatainkkal és azon még most is úgy szereplünk mint mo-ról jöttek, akik általában az UK-ban dolgoznak, pedig 7 éve itt vagyunk már.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #375 Gyulainé Puskás Judit 2015-05-29 21:07
UI. Kedves István! Rég nem látogattam a honlapját, mekkorát nőttek a gyerekek!Reméle m mind egészségileg mind minden más területen jól érzik magukat! a továbbiakban is sok szerencsét kívánunk az egész családnak!-bár lehet ezt nem ide kellett volna-de akkor is:)
Idézet
 
 
0 #374 Gyulainé Puskás Judit 2015-05-29 20:53
Kedves István és Mindenki!
mielőtt Angliába költöztünk volna (2014.július)re ngeteg hasznos tanácsot kaptunk az Ön oldaláról, utólag is-bár akkor is ezerszer köszönjük. Saját tapasztalatot írok le most, csak hogy a a többiek okulhassanak. 3 gyermekkel az otthoni állapotokhoz képest nem kevés pénzzel indultunk neki. Férjemnek fix munkája volt. Amit meg szeretnék osztani itt az talán olyan információ, ami Önnek nem áll ilyen mélységig rendelkezésére- mert már régóta kint élnek-ha igen elnézést, akkor csak megerősíteni tudom. Az angliai oktatási rendszer olyan szinten túlterhelt, hogy hónapokig nem képesek iskolai férőhelyet biztosítani a gyerekeknek. Nálunk 3 gyermekről volt szó, végül egy teljesen más településen lévő iskolába járnak a gyermekeink (naponta kocsival kell vinni kell őket, mert oda tömegközlekedés nincs), persze utólag derült ki, hogy mekkora szerencsénk is volt ezzel, de ez igen nagy lutri. Véleményünk szerint a legjobb ami történhetett velük. Mára már szupi jó barátság van mind a szülőkkel, mind a tanárokkal és diákokkal. Ezért felhívom minden egyes szülő figyelmét: itt bizony tenni kell ezért! Jómagam önkénteskedek az iskolai PTFA-ba. Azaz szervezkedek, sütit sütök, karácsonyi, húsvéti partit szervezünk, gyakorlatilag a szülői munkaközösség igen aktív tagja vagyok. Pl. előfordult már h vettek nekem egy csokor virágot, hogy megköszönjék a munkámat- ennek következménye, hogy a gyerekeimet el- és befogadják szeretnek bennünket.Barom i jó érzés, minden szülőnek csak ezt az utat tudom tanácsolni!
Soha egyetlen percig semmiféle negatív élményünk nem volt itt.
Ez volt az átvezetés.
Igen, rendkívüli diszkriminálást tapasztalunk a másik oldalról.
Gyakorlatilag a gyermekes családok rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak itt. Child benefitet csak akkor kaphatnak, ha a office-nál szerencséjük van. Minden más segély ezen alapszik tehát, ha ezt nem kapják meg akkor a többit max igényelhetik, de nem kapják meg, mert ahhoz a CB szám kell. Hogy mi kell ahhoz, hogy megkapják? Nem tudom. Mi túl vagyunk már fellebbezésen stb nem kapjuk. Ok: nem látják bizonyítottnak, hogy a férjem jelenleg self-employment (váltás miatt)-hozzátév e ők adják az UTR-t stb.
A durva az, hogy az elutasító levél első mondata az:nincs ahhoz joga, hogy a UK-ban lakjon. Számos helyen utánanéztünk, ügyvédnél is jártunk: szokványos eljárás ez az HMRC-nél, hogy ilyeneket írnak. Gyakorlatilag vagy átmész a rostán vagy nem. Fel kell arra mindenkinek készülni, hogy az első két évet húzza ki valahogy. Átlag másfél-két év ha fennakadsz, hogy elintézd.Erről nem nagyon írnak, de a helyzet az, hogy -ahogy mi most látjuk-ugyanezt a working tax creditnél stb. ugyanúgy eljátszák, kérdés, hogy fennakadsz-e és mikor.
Annyira tele van a púpjuk a bevándorlókkal, hogy minden lehetőséget megfognak, csak, hogy hazatereljék az embereket. Infónk szerint volt olyan akinek szó szerint le is írták.
Összességében csak annyit akartam írni, hogy bár van szociális rendszer: Senki se számítson arra, hogy 3 hónap múlva megkapja. Ismerünk olyanokat, akik megkapták, de olyanokat is mint mi akik nem.Lutri és mindenkinek be kell biztosítania magát arra az esetre, hogy mi van ha nem.
Remélem segítettem ezzel a kis szösszenettel.
Judit
Idézet
 
 
0 #373 Bea Nagy 2015-05-28 14:21
A 3 honap jelenleg meg hatalyos (tervezett tovabbi szigoritas).
Szeretnek 2 dolgot kiemelni, ami mellett eloszeretettel elsiklanak:
1. Tamogatasra akkor lehetsz jogosult, ha DOLGOZOL (torvenyben rogzitett minimum oraszam).

2. Az hogy jogosult vagy, nem jelenti azt hogy meg KELL ADJAK a tamogatast. Angliaban a tamogatasok ADHATOK es nem kotelezo megadniuk, azert mert az alap eloirasoknak megfelesz.
Idézet
 
 
0 #372 Frankó István 2015-05-28 07:23
Szia Rienn!

A felső menüben lévő kapcsolataink alatt minden elérhetőségünk megtalálható. De aki nem tiszteli a kérésemet, hogy a kérdéseket itt várom, hogy mások is el tudják olvasni, azoknak már nem igazán szoktam válaszolni.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #371 Rienn 2015-05-27 14:56
Kedves István!

Köszönöm a gyors választ.
Ma kinyomtattam és fel is adtam a Child Benefit Claiming form-ot mellékelve az eredeti okiratokat is. A hazai tapasztalatok alapján inkább készítettem róluk egy fénymásolatot, amit azért magamnál tartok... :-)
Nem tudom, hogy mikor és hogy kell lemondani az otthoni családi pótlékot, de mivel ma elküldtem az igénylést itt, ezzel egy időben küldtem egy információ-kérő levelet a MÁK-nak, hogy hogyan és mint is tudom az otthoni juttatást megszüntetni. Remélem ez nem hátráltatja az itteni child benefit elbírálását.
Első nálunk a munkakeresés, így gyakorlatilag most is interjúra készülök. (ahogy írtam még csak 8-10 órában dolgozom hetente, és az nem elég). Ha már tudom, hogy van munkám, akkor annak tükrében már ellátogathatok az önkormányzathoz , és megkérdezhetem tőlük, hogy kaphatunk -e valami kedvezményt. Addig viszont nincs képem odaállítani. ;-) Meg azért lássuk be: nem alakulna ki jó kép a Magyarokról, ha megérkezvén már azt lesném, hogy mit kaphatok ingyen... Ezért nagyon szomorúan olvastam néhány kommentet, hogy vannak, akik még csak készülnek az útra, de gyakorlatilag már azt lesik, hogy hogyan lehetnek ingyen-élők... :sad:
Ezek csak a kezdeti nehézségek, nyilván a jövőben azért könnyebbek lesznek a dolgok. ;-) Ha pedig majd még támogatást is kapok, akkor annak nagyon fogok örülni, mert könnyebben fogunk élni. 8)
Amúgy mely városban laknak? Erről nem találtam információt még.
Idézet
 
 
0 #370 Frankó István 2015-05-27 07:14
Kedves Rienn!

Sajnos a segítőkészségün knek is köszönhetjük azt ahol most kis hazánk tart és ez külföldön még inkább kiütközik. Nagyon nehéz érdek nélküli segítséget kapni.

Angliában még mindig a legtöbb ügyintézés postai úton történik. Nekünk majdnem minden évben ki kell adni eredeti dokumentumainka t a kezünkből. Például még a diákhitelhez is el kell küldeni a születési és házsasági anyakönyvi kivonataink eredeti példányait. Viszont itt ennek már megvan a kialakult rendszere és nem tudok olyanról akinek ebből problémája lett volna. Egy barátunknak keveredett el az útlevele egyszer, de amire ez kiderült és elintézte az új útlevelét, addigra a régi is megkerült.

A Child Benefit a magyar családi pótlék megfelelője és az mindenkinek alanyi jogon jár, feltéve ha tudja igazolni, hogy már nem kapja más országban. Ehhez meg kell jelölni, hogy mely országban, mely intézettől meddig vette igénybe. Ezt valószínűleg ellenőrzik is mert elég sok idő az elbírálás és többször rákérdeznek mindenre.

Ha a keresetük csak arra elég, hogy legyen étel az asztalon, akkor érdemes elmenni a helyi önkormányzat ügyfélszolgálat ára és megkérdezni egy illetékest, hogy milyen támogatást kaphatnak, mert az angliai minimál élet azért a táplálkozáson túl mutat.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #369 Rienn 2015-05-27 01:06
Kedves Istvan!
Eloszor is minden elismeresem az oldalert es a segitokeszsegee rt. Sok ember peldat vehetne Onrol.
Maximalisan egyet ertek az allaspontjaval, hogy mindenkinek meg kell tudnia allni a sajat laban, ha pedig kap barmifele juttatast, akkor azt inkabb plusz bevetelnek tekintse, amely megkonnyiti a megelhetest. Evekig eltem Londonban mindenfele benefit nelkul es otthon sem kaptam soha semmilyen extra tamogatast.
Most ujra kikoltoztunk - immaron a parommal es a kozos kislanyunkkal - eszak angliaba. Mivel a "gyerekes anglia" uj terulet a szamomra igy egy kis infora lenne szuksegem. A chid benefit-hez ugye el kell kuldeni a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonatat. Ezt mikor es hogy kapjuk vissza? Van ezzel kapcsolatban informacioja esetleg? Kicsit izgulunk egy ilyen fontos dokumentumot kiadni a kezunkbol...
A paromnak normal allasa van, en meg egyenlore a bolcsibe szoktatom a gyereket, igy a heti munkaban toltott oraszamom nem eri el a 20-at sem. A kettonk fizuja epp arra eleg, hogy okosan kiszamolva legyen etel az asztalon, igy most nagyon nem bannam, ha legalabb a child benefit-et megkapnak... :-) Azt holnap megigenylem.
udvozlettel, Rienn
Idézet
 
 
0 #368 Frankó István 2015-05-26 15:35
Kedves Mónika!

A kérdéseire pontos választ nem tudok adni, mert nincs árva gyermekünk és ételallergiás sem. Viszont én még olyan rászorultról aki mo-n magasabb támogatást kapott volna mint az UK-ban, még nem hallottam. Biztos vagyok benne, ha rá fognak szorulni és jogosultak lesznek bármilyen támogatásra ami a normális megélhetéshez szükséges akkor azt meg fogják kapni. Itt a kérdés a rászorultság és a jogosultság lesz, ami a változtatni kívánt jogszabályokra való tekintettel nem igazán látható előre. Gondolom ha ezekből a mo-i juttatásokból normálisan meg tudnának élni akkor nem gondolkoznának a kiköltözésen. Ha már a kiköltözésen gondolkodnak akkor viszont arra kell fordítani az erőfeszítéseket , hogy önállóan megálljanak a lábukon és ne keljen támogatást igénybe venni, és így a jövőjük is sokkal kiszámíthatóbb lesz.

A bejelentéssel kapcsolatban, csak azt tudnám elmondani, hogy mi mit csináltunk 7 évvel, de ezt már korábban le is írtam. A legegyszerűbb megkérdezni a mostani iskolájukat, hogy nekik milyen iratokra, nyilatkozatokra van szükségük, a jelen szabályozás szerint. De az biztos, hogyha itt kívánják felvenni a családi pótlékot akkor arról le kell mondani, mert az csak egy országban vehető igénybe.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #367 ésikné balla mónika 2015-05-22 22:00
Kedves István!
Csak olvasok-olvasok , már szinte mindent elolvastam az itt előttem szólóktól is, de nekem is lenne kérdésem,ha nem gond.Én most nyáron szeretnék kikötözni egyedülálló anyaként a 12 éves fiammal. Kint vannak barátaink, akik ha minden igaz segítenek,a lakás és munka kérdésben... Kérdésem: a gyerek árva és étel allergiás, itthon kaptunk emelt szintű családit és árvaságit, kint mire tudunk számítani, mert ezekről nem olvastam.Másik kérdésem az iskolától kell-e kikérőt, vagy igazolást kérni innen-oda, vagy fordítva., be kell-e jelenteni itthon (pl:jegyző???), hogy mi külföldön kívánjuk tovább folytatni az életünket.
Idézet
 
 
0 #366 Frankó István 2015-05-22 14:14
Kedves Virág!

A korábbi hozzászólásaimb an már jó-párszor kifejtettem az aggályom a külföldön élő családtag jogosultságának igazolásával kapcsolatban. Nekem nincs olyan személyes ismerősöm akinek sikerült volna elintéznie ilyent.

A te személyes támogatásod, függeni fog az előző adóévi (április 6 előtti) jövedelmedtől, a dolgozott óráid számától stb. Így erre neked ennyi adat alapján senki nem fog tudni válaszolni.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #365 Frankó István 2015-05-22 14:10
Kedves Szilvia!

A bevándorlókkal kapcsolatos szabályozás folyamatosan váltózik. Nem tudom pontosan melyik szabályozásra gondolsz, de ha dolgozni jössz ki és megpróbálsz a saját lábadon megállni akkor biztosan megtalálod a számításod. Ha a támogatásokra számítasz mint biztos bevételi forrás akkor valószínűleg csalódás fog érni.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #364 Virág 2015-05-22 09:23
Kedves István. Ha egyedülálló anya munkát vállal Angliában,(min. bér),és itthon él 15 éves gyermeke,milyen támogatást igénybe tudja venni UK-ban?
Idézet
 
 
0 #363 Vargha Szilard 2015-05-20 12:59
Idézet - Eszter:
Sziasztok!
Talan nem ideillo a kerdes,de talan kaphatok segitseget Toletek.
Nyar vegere tervezzuk Edesanyam kikoltozeset hozzank,mi mar 2 eve kint vagyunk,es mivel kis csemetenk kezdi a sulit,igy a Mama vigyazna ra es vinne,hozna a sulibol.
A kerdesem az,hogy be kell-e jelentenem,regisztralni esetleg council-nal,hogy itt lakik velunk,stb?!
Nem szeretnek ebbol hasznot huzni vagy ilyesmi,csupan nem akarom megutni a bokam....
Valaszotokat elore is koszonom!
Udv. Eszti


Idézet - Frankó István:
Szia Eszter!
Angliában nem kell sehol bejelenteni ha valaki itt tartózkodik, vagy ide költözik. Viszont az orvosi ellátás és hasonlok miatt nem árt regisztráltatni a körzeti orvosnál amihez szerintem NI number szükséges. Nem tudom hány éves az anyuka, mert ügye ha még nem nyugdíjas korú akkor vizsgálhatják, hogy beszéli-e a nyelvet, vagy miből fog megélni. a nyugdíjasokra vonatkozószabályozást viszont nem ismerem.

Ha bármi olyan támogatást igényeltek amiben szerepeltetni kell a közös háztartásban élők számát akkor ott nem célszerű hazudni, mert mostanában egyre szigorúbban veszik a csúsztatásokat is.

üdv
IstvánSziasztok :) Szerintem be kell jelenteni sőt érdemes is, kivéve, ha nem turistaként vagy itt, azt hogy hogyan arra egy példa, barátom egy council-os housing benefites (lényegében az állam fizette az egészet) házba, hozta ki a gyereke és unokatestvére mellé az édesanyját, amit a gyakori ellenőrzések miatt is be kellett jelenteni, amikor is már eljutott oda hogy saját magának béreljen akkor a council elintézte neki az otthoni nyugdíja kiegészítését a helyi britre... az otthoni nyugdíj meg megy az otp-es számlára, plusz NI számot is automatikusan kapott nem kellett menni sehová, egyből 3 napos kórházi vizsgálat a GP után és gyógyszerbeálli tás után ingyen gyógyszer, mondjuk ez Wales...
Idézet
 
 
0 #362 Szilvia 2015-05-19 13:41
Szia István, kérdezném, hogy jelenleg már hatályba léptek a változtatások a bevándorlókkal illetve a támogatási rendszerrel kapcsolatban?
Köszönettel
Idézet
 
 
+1 #361 Frankó István 2015-05-18 14:31
Szia Eszter!

Angliában nem kell sehol bejelenteni ha valaki itt tartózkodik, vagy ide költözik. Viszont az orvosi ellátás és hasonlok miatt nem árt regisztráltatni a körzeti orvosnál amihez szerintem NI number szükséges. Nem tudom hány éves az anyuka, mert ügye ha még nem nyugdíjas korú akkor vizsgálhatják, hogy beszéli-e a nyelvet, vagy miből fog megélni. a nyugdíjasokra vonatkozószabál yozást viszont nem ismerem.

Ha bármi olyan támogatást igényeltek amiben szerepeltetni kell a közös háztartásban élők számát akkor ott nem célszerű hazudni, mert mostanában egyre szigorúbban veszik a csúsztatásokat is.

üdv
István
Idézet
 
 
+1 #360 Eszter 2015-05-11 09:27
Sziasztok!
Talan nem ideillo a kerdes,de talan kaphatok segitseget Toletek.
Nyar vegere tervezzuk Edesanyam kikoltozeset hozzank,mi mar 2 eve kint vagyunk,es mivel kis csemetenk kezdi a sulit,igy a Mama vigyazna ra es vinne,hozna a sulibol.
A kerdesem az,hogy be kell-e jelentenem,regi sztralni esetleg council-nal,hog y itt lakik velunk,stb?!
Nem szeretnek ebbol hasznot huzni vagy ilyesmi,csupan nem akarom megutni a bokam....
Valaszotokat elore is koszonom!
Udv. Eszti
Idézet
 
 
-1 #359 Frankó István 2015-04-12 11:08
Szia Dénes!

A családi pótlékhoz szükséges nyomtatványokat az HMRC-től lehet kérni és az egyénileg postázzák mindenki címére.

Üdv
István
Idézet
 
 
0 #358 Dénes 2015-04-08 17:54
Szijaszto valaki tudna segiteni hogy mijen papirok kelnek a (CSALADI POTLEKHOZ) MEG Előreis kőköszönöm
Idézet
 
 
0 #357 Frankó István 2015-03-16 08:21
Szia Dajka!

Szép történet, én eddig nem találkoztam még hasonlóval.

10.000 Euro-ig nem kell csempészned, addig bejelentés nélkül behozható KP. :-)

A végeredményt is megoszthatnád velünk.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #356 dajka 2015-03-13 21:01
Olvasom és megpróbálom értelmezni a Working Tax Credittel kapcsolatos infókat.Erre nem találtam még sehol sem utalást.
Minap Magyarországról kaptam egy csinos kis pénzajándékot -bettettem a bankba jó állampolgárhoz illően .Két nap múlva rámírt
a Tax Credit office :-honnan van ez a 300 GBP -t meghaladó összeg .Bemutatattam jóédesanyám angolra lefordított HIVATALOS AJÁNDÉKOZÁSI levelét elküldtem nekik .Semmi visszajelzés.A héten hétközben "belenyúltak " a W.Tax kifizetésembe ...
Még nem kaptam levelet, de szinte biztosra veszem hogy visszavágják a megítélt támogatást.ILYE T LEHET ?
Nem élek jobban és nagyobb lábon mint tavaly,nem dolgozunk többet a párommal.Legköz elebb zokniban csempésszem be az országba ??
Idézet
 
 
+1 #355 Frankó István 2015-03-05 16:08
Szia TuTi!

Szintén rendszeresen visszatérő kérdést tettél fel. A válasz most is ugyanaz mint a korábbiakban. A szabályozás helyenként változik, mint a lakásbérleti díjjak is. Fel kel hívni a helyi önkormányzatot és munkavállaló esetén az egész elintézhető egy telefonnal. És ott sokkal pontosabb információt tudnak adni mint én.

üdv
István
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook

Hirdetés
Egyéb weplapjaink
FrankoTrade Wevszolgáltatások Használtkonzol EFSZ AUTO KFT. JátékKuckó PCPIAC KFT. Karaoke Bolt