Belépés
Legujabb képek
Friss hozzászólás
  • Orvosi ellátás angliában
    Frankó István 2014 12 20.11:24
    Kedves Dániel! Nem hiszem, hogy az angol orvosi ellátás rosszabb lenne mint a magyar. Sőt !!! Itt nem jelentkeznek azok a mindennapos finanszírozási problémák mint otthon. Azt hogy egy adott betegséget, milyen módon támogatnak, nem tudom megmondani. Nem tudom, hogy ezzel a betegséggel lehet-e folyamatos munkavégzést vállalni, vagy a rendszeres kórházi kezelések ezt lehetetlenné teszik. Abban viszont ...

    Bővebben...

Ki olvas minket
Oldalainkat 48 vendég böngészi
Látogatóink száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa250
mod_vvisit_counterTegnap476
mod_vvisit_counterEzen a héten250
mod_vvisit_counterMúlthéten10784
mod_vvisit_counterEbben a hónapban41669
mod_vvisit_counterMúlthónapban68279
mod_vvisit_counterÖsszes1904620
Címlap / Blog / Élet az Egyesült Királyságban (Angliában) ! / Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

IWIWTwitterFacebook

Bevezetésként had szögezzem le,  hogy senki ne költözzön ki csak a támogatások miatt Angliába, mert az csalódni fog. A támogatások a már itt elő és dolgozó személyek, családok számára lettek kitalálva, hogy megkönnyítsék az alsó néposztály életét.  A kiköltözés előtt senki ne számítson ezekre mint biztos dolgok és nem is ezekre kell hangsúlyt helyezni  a tervezésnél hanem a többi sokkal fontosabb dologra.

 

A kiköltözésünk előtt semmilyen információt nem sikerült beszereznünk az itteni családok támogatási rendszeréről. Nem tudom miért nem beszélnek a volt honfitársaink erről, de olyan mintha attól félnének, hogy az egész ország másnap itt fog élni és nekik nem lesz mit csinálniuk. Már egy éve itt laktunk amikor egy tőlünk 700 km-re lakó volt munkatársam felhívta a figyelmem a lehetőségekre.

Minden 3 hónapot meghaladóan itt tartózkodó munkavállaló jogosult az itteni támogatásokra. (Ez csak hallomásból szerzett információ. Hivatalos megerősitést nem találtam sehól)

Egyedül állok esetében (25 év felett) ha valaki minimálbérért dolgozik és heti átlagos 30 órát, akkor jogosult Working Tax Credit-et igényelni a HMRC-től. Kell kérni tőlük egy nyomtatványt, majd azt visszaküldeni és kb. 1 hónap múlva már jön is a pénz. Az átlagos minimálbér, most havi 800 Font körül van és ezt ők kiegészítik kb. heti 50 fonttal, vagyis felkerekítik 1000-re.

Egy barátom figyelmeztetésére pontosabban utána olvastam  dolgoknak és 2012 nyarán ezek voltak az aktuális feltételek:

  • -Egyedül álló gyermeket nevelő személy estében be kell tölteni a 16. életévet és minimum 16 órát kell dolgozni hetente.
  • -Családok esetében a párnak be kell tölteni a 16. életévüket és legalább heti 24 órát kell dolgozniuk. Ezt őszesen kell érteni, pl. ha valaki 16 órát dolgozik csak, akkor a párjának elegendő 8 órát.

Tax credit kalkulátor: http://taxcredits.hmrc.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx

A fent említetten kívül még a gyerekek után igényelni lehet  a Child Benefit-et (Családi Pótlék) Ez hasonló mértékű mint kis hazánkban és az igénylésnél nyilatkozni kell mely eu. tagállamban kívánjuk felvenni ill. hogy máshól nem részesülünk benne. A harmadik és egyben legnagyobb támogatás a Child Tax Credit. Nem tudok pontos összegeket mondani, de az itt élök ha minimálbérét vagy csak 1 szülő dolgozik 1 gyermek után átlagosan havi 500 Fontot, két gyermeknél kb. 800 Fontot, míg 3 gyermeknél 1100 Font körüli támogatást tudnak igénybe venni.

Ügye, hogy nem is olyan rossz!

A támogatások igényléséhez mindkét szülönek rendelkeznie kell angol társadalombiztosítási számmal (NI Number)!

A már említett 3 támogatásnál, fontos, hogy mindhárom támogatást a benyújtás időpontjától jár, de lehetőség van visszamenőleg 1 hónapot kérni. Ezt nem tartalmazza egyik nyomtatvány sem és nem is tájékozatják róla az embert, ezért írni kell egy kérelmet, hogy kérjük ezt a visszamenőleges időszakot is és az elküldendő nyomtatvány mellé tenni.

 

Az általam leírtak, csak általános információkat tartalmaznak, a részletes kritériumok megtalálhatóak a fent említett támogatásokra rákeresve a netten. Az elbírálás minden esetben egyedileg történik és családoknál ez meghaladhatja a 3 hónapot is.

 

Van még egy House Benefit nevezetű támogatás is mely a lakásbérleti díjat egészíti vagy váltja ki. Van ismerős aki úgy döntöt, hogy az önkormányzati lakás helyet egy jobb minőségű magán házat bérel és a fele lakdíjat ilyen támogatásból fedezi. Persze ehez kell egy relativ alacsony családi jövedelem is.

 

Nagy-Brittania 2014-től szigorította a támogatások igénybevételének feltételeit és a jövőben is tovább szándékozik módosítani. Az aktuális változásokról megpróbálok tájékoztatni mindenkit a hozzászólásaimba, de várom egyéb olvasóim észrevételeit is.

 

Egyéb angliával kapcsolatos írásaim: http://www.frankofamily.info/elet-az-egyesult-kiralysagban-angliaban

 

Kérek mindenkit, hogyha bármilyen kérdése lenne felénk és nem tartalmaz bizalmas információkat akkor azt itt az oldalunkon az aktuális cikkhez hozzászólva tegye fel és ne a személyes elérhetőségeink egyikén, hogy ne keljen ugyanazokat a válaszokat mindenkinek leírnunk.

 

Hozzászólások   

 
0 #321 Frankó István 2014-12-20 11:17
Szia Andi!

Nem tudom mi alapján indultak útnak Angliába, három gyerekkel, nyelvtudás nélkül. Nekem ilyen felelőtlen vagy számító család nincs az ismeretségi körömben, így azt sem tudom milyen lehetőségeik vannak.

Én azok közé tartozok, akik egyetértenek azzal, hogy aki 6 hónapig nem helyezkedik el, és nem képes önállóan a megélhetésére az ne maradhasson az UK területén és ezzel ne ronthassa egy teljes nép megítélését.

Elnézést ha erősen fogalmaztam és ha ez önökre nem vonatkozik akkor ne vegye magára.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #320 Frankó István 2014-12-20 11:12
Kedves Ibolya!

Elég bonyolult a helyzetük. Nem hiszem, hogy csak be nem jelentett munkahelyet tudnának találni és én semmiképpen nem javasolnám ezt, mert ha ez bármikor kiderül, akkor minden további támogatástól elesnek. A housing benefit helyenként változik, mint a bérleti díj is, így abban csak a helyi önkormányzat tud segíteni és ott azt is megtudhatják, hogy milyen további támogatásokra jogosultak. Könyvelő ilyesmivel nem foglalkozik. Tolmácsot bármilyen hivatalos ügy intézéséhez lehet kérni és ha nem vagyunk magunkba biztosak akkor célszerű is.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #319 Andi 2014-12-18 11:55
Sziasztok !
Nem tudom volna e valaki aki tudna segiteni azt tortent velem hogy jobsekert kaptam ,de az advizerem azt javasolta mivel kismama vagyok jelenleg 8 honapos ,hogy az incom support igenyt nyujtsam be .
Most teljesen ketsegbe estem mert igyis tettem es ok elutasitottak mivel elotte nem dolgoztunk az u.k ban .
Azt nem ertem akkor hogy vezethetik ferre igy az embert vagy most vagyok ferre vezetve harom kiskoru gyermekem van es most jonn a negyedik februar otta vagyunk angliaban a gyerekek iskolaba jarnak ferjem munkat keres de sehol nem kap mert nem megfelelo a nyelvtudasa
En sajat akaratombol le mondtam a jobsekkert es most semi bevetelunk se child benefitet nem kapunk meg sem child taxot a rentet nem tudjuk tovabb fizetni arra sem kapunk tamogatast .Kerek mindenkit ha esetleg tud valaki valamit az incom support akor tajekoztason hogy jogusan utasitotak e el .
Idézet
 
 
0 #318 Ibolya 2014-12-10 12:47
Segitseget/Tana csat szeretnem kerni.
Munkaneluli szuleimmel, es legjobb baratommal valamint munkanelkuli edesapjaval osszekoltoznenk januartol.
Azaz 2 dolgozo es 3 munka nelkuli.
En kb 35 orat dolgozom hetente minimalberen es 21 eves vagyok, haverom pedig 40-45 orat dolgozik 7 fontos berben es 31 eves.
Jogosult lennek e tamogatast kerni egy 4 szobas lakasra? Housing benefit, vagy hasonlo... Tudok valakitol (konyvelo stb) segitseget kerni az igenyleshez? Vagy ok biztositanak forditot ha kell? Nagyon jol beszelem a nyelvet, de a hivatalos ugyekhez nem ertek....
A lakas koltsegei kb 1200 font lenne mindennel egyutt....
Regota kint vagyok, 1,5 eve, de nem tudtam eddig a segelyekrol. Marpedig igy konnyebb lenne. Ugy nez ki szuleim el tudnak jovore helyezkedni, de csak olyan helyen ahol nem jelentik be oket. A kormany mennyire nez utana a tobbi lako munkahelyenek ha en vagyok aki megigenyli?
Csak en igenyelhetek, vagy baratom is?

Segitseget elore is koszonom!
Idézet
 
 
+3 #317 Frankó István 2014-11-30 19:28
Kedves András!

Gondoltam végigolvastad a cikkemet, melyben egyértelműen le van írva, hogy minden 3 hónapot itt tartózkodó.....
Ha úgy érzem csak ez lett volna a kérdés akkor nem is válaszolok rá.
Ha minden itteni és még mo-n maradt honfitársunk csak fele ennyire lenne segítőkész mint én akkor nem tartanánk itt ahol. De erre majd rá fogsz jönni magad is, ha jobban belelátsz a magyarok segítőkészségéb e, persze ellenszolgáltat ás nélkül.
Ez a blog és a válaszaim nem kis időmet veszik el és nem kapok érte semmit. Ha egy századszor feltett kérdésre már nem ugyanolyan türelemmel válaszolok mint pár évvel ezelött, szerintem az is megérhető. Ha meg valaki nem érti meg, csak nem olvassa az írásaimat és ennyi.
Pont azzal a magyar mentalitással van gond, hogyha kérhetünk bármi támogatást akkor azt miért ne is használnánk ki 100%-an vagy legtöbbször még azon felül is. Egyre többen kerülnek olyan helyzetbe, hogy visszakérik tülök a kapott támogatást, mert azt hitték, hogy egy kis füllentés, vagy az igazság elhallgatása még nem bűn.
Akinek nem inge az nem veszi magára. Nem konkrétan rád értettem, hogy felelőtlen vagy, mert nem ismertem a háttér körülményeidet és ezek ismeretének hiányában nem is mondanék véleményt. Amit írtam azt általánosságban értettem. Ismerem a magyarok folyamatos kiskapu keresgető szokásukat és tudom, hogy én is mit vesztettem ezen mentalitásunk miatt és nem vagyok magunkra büszke, mert mindent tönkreteszünk ahová betesszük a lábunkat. Utána meg persze a másikra mutogatunk.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
-2 #316 András 2014-11-29 23:22
Kedves István!

Köszönöm a választ! Elég lett volna annyi is, hogy még nem igényelhetjük, maximum 3 hónap múlva. Ezt a lekezelő, vadmagyar mentalitást jó lenne már elfelejteni, főleg amikor valaki információt kér, nála elvileg tapasztaltabbak tól.
Az, hogy már jártam Angliában 2012-ben és megszereztem az NI számot, nem jelenti azt, hogy béreltem is lakást, igényeltem segélyt, dolgoztam vagy, hogy kellett banki dolgokat intéznem. Mivel mint írtam egy másik magyaron keresztül béreljük a lakást, nem pedig közvetlenül egy Agency-től, ezért nincs lakásszerződésünk.
A végén meg álljunk meg egy szóra: a kérdés az volt, hogy igényelhetjük-e , nem pedig azt írtam, hogy nincs pénz kenyérre. Egyelőre jól megvagyunk, de nem lenne gond az a havi pár száz font szerintem senkinek, szóval azért odakanyarintani , hogy felelőtlenül vágtunk bele, amikor semmiről sem tud....durva.
Idézet
 
 
0 #315 Frankó István 2014-11-26 08:25
Kedves András!

Egy hetes itt tartózkodás után biztosan nem lehet igényelni semmit. 3 hónapot itt kell tölteni.
Az elbírálásnál nyilatkozni kell a várható éves bevételről is ami alkalmi munka esetén nem egyszerű dolog. Minden nemű munkaköri változást haladéktalanul be kell jelenteni, szerintem amíg összevissza dolgoztok, nincs értelme az egésznek.

Remélem 3 hónap alatt rendeződik a helyzetetek, és utána már nem lesz szükségetek a támogatásra, vagy jogosultak lesztek rá.

Ha lakást béreltek akkor kéne lennie egy bérleti szerződésnek. Az elegendő mindenhol a lakcím igazolásához. De ha már két éve voltál itt akkor, ezekkel tisztába kéne lenned.

ui. A magánvéleményem , hogyha valaki 1 hét itt tartózkodás után, amellett, hogy már munkát is kapott, segélyekre szorul az felelőtlenül vágott bele a külföldi munkavállalásba.

Sok sikert
Istvan
Idézet
 
 
0 #314 Frankó István 2014-11-26 08:15
Kedves Patrícia!

Már volt pár hasonló kérdésem. Konkrétumot nem tudok, de nekem ezzel mindig is voltak aggályaim. Hogyan fogjátok igazolni, hogy te mennyi jövedelemmel rendelkezel mo-n. De az is megkérdőjelezhe tő lesz, hogy a gyermekek járnak-e iskolába és valóban a férjed gondoskodik róluk még. Elméletileg volt aki azt mondta, hogy járnak a támogatások az unió más országában lévő család után is, de én még ilyennel nem találkoztam és tekintettel az angol hatóságok mostani hozzáállására, szerintem kicsi az esély, hogy végig tudjátok csinálni. De azért sok szerencsét hozzá.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #313 Kondor Patricia 2014-11-25 13:58
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek, hogy 8 ev angliai kinttartozkodas om utan ha hazakoltozok a kisfiammal Magyarorszagra es a parom tovabbra is kint dolgozik, igenyt tarthatok-e itthon a child benefit-re es a child tax credit-re, ha lemondok az itteni tamogatasokrol. Segitsegeteket elore is koszonom!!!
Idézet
 
 
0 #312 András 2014-11-23 21:07
Szép estét!

Véletlenül találtam az oldalra, miközben a Working Tax Creditről kerestem infókat. Azt esetleg tudja valaki, hogy alkalmi munkavállalókké nt igényelhetjük-e ? 1 hete jöttünk Angliába a barátnőmmel, a GAP Personnel kezdet minket foglalkoztatni csütörtök óta, elvileg jövőhéten is lesz munka (24-ére még biztosan hívtak minket), de utána ki tudja. Mivel így nem tuti, hogy megvan a heti 30 óra, járhat nekünk ilyen? Mert nem jönne rosszul az a plusz 50-50 font, nem a segélyek miatt jöttünk, hanem a jobb élet reményében, de a kezdésben mindenképpen jó lenne minden ilyet megfogni. Nekem már van NI számom, mert 2012-ben már kerestem munkát itt, csak vissza utaztam Mo.-ra, barátnőm holnap megy interjúra miatta. Bankszámlánk még nincs, illetve ami van az édesapámé, jelenleg a fizetésünk is arra megy (elvileg). A vízszámla a barátnőm nevén van, az én nevemen semmi, max internet, de arról meg nincs hivatalos papír, max e-mail. Esetleg ha a számomra kipostázott egyéb levelekből mellékelünk, az segíthet az elbírálásban? Akár a bankszámla nyitásnál is, mert ha jól tudom ahhoz is kell minden szir-szar. Számlák nélkül van-e más mód arra, hogy igazoljam a címemet? A lakást egy magyaron keresztül béreljük egy ügynökségtől.

A válaszokat előre is köszönöm,
András
Idézet
 
 
0 #311 Tunde 2014-11-23 16:31
Kedves István,

Köszönöm a gyors válaszát, a mai nap próbáltam utánaolvasni a dolgoknak, hogy lehetne elintézni, valószínű egy elég hosszadalmas procedura vár most rám, ránk, ezzel kapcslatban.
Most fellebbezünk a döntés ellen, és próbálunk valami elfogadható utat találni, természetesen szó sincs róla, hogy nem akarnám visszafizetni, csak kicsit körülményesnek gondolom az egész rendszert , hogy előre ekkora összegeket kifizetnek és utána visszakérik egyben, hiszen anno nem tudhattam , hogy mennyi túlórám lesz. Az is érdekes , hogy konkrét indoklás nincs hogy miért történt túlfizetés.
Arról nem is beszélve, hogy irrdatlan mennyiségű hivatalos levelet kell átnéznem mikor mi történt és mit írtak a HMRC irodából :)
Természetesen amint van valami megírom, hátha másnak hasznos lehet.
Idézet
 
 
+1 #310 Frankó István 2014-11-23 16:03
Szia Tünde!

Valamilyen módon biztosan meg lehet tudni, hogy miért gondolják úgy, hogy túlfizetés történt. Szerintem érdemes lenne őket felhívni és rákérdezni a dologra.

Sajnos szerintem rossz tanácsot adott aki azt mondta, hogy külön-külön érdemesebb beadni, mert valójában lehetséges, hogy úgy többet kaptok, de lehet hogy pont emiatt lett ez az eredmény. A mai társadalmakban már senkit nem érdekel, hogy valakik törvényesen élnek-e együtt, már nem annyira fontos a házasság. Viszont a hatóságoknak az számít, hogy kik élnek közös háztartásban és mennyi a család össz keresete.
Nekem is küldtek csekket idén, hogy tavaly jogosulatlanul kaptam támogatást az egyetemre és hogy fizessem vissza. De nekem megmondták mi a bajuk, én meg megmondtam, hogy az egész az ő hibájuk, amint minden esetben el is ismertek, de mégis több mint 3 hónap volt amíg ezt határozati szinten is megszülték.

Mostanában egyre több helyről hallom, hogy keményítenek a támogatásokon, de valjuk meg, hogy erre minden okuk meg is van.

Azért tudathatnád velünk majd a végeredményt is.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #309 Tunde 2014-11-23 13:08
Sziasztok,
Gondoltam irok ide , hatha más is szembesult mar ezzel a problemaval es hasznos infoval tud szolgalni.
tax creditet kaptunk en is es a baratom is,bevizsgaltak minket tobb alkalommal is, es mindig visszakaptuk , mert azt allapitottak meg hogy minden rendben, Majd felmondtunk a munkahelyunkon is es nem is kaptuk talan csak juniusig a tax creditet.
nyar vegen azonban jott egy level , hogy tulfizetes tortent de amig nem kuldenek masik levelet ez csak oamolyan tajekoztato jellegu level, majd most egy par hete egy csekk hogy vissza kell fizetnunk nem keves osszeget.
termeszetesen utanaolvastunk mi ilyenkor a teendo, fellebbezunk vagy elfogadjuk a tenyt de szeretnenk mas fizetesi modot.stb
Sok blogot olvastam anno is es most is, hogy es mit erdemes bekuldeni, bejelenteni.
mivel se hazasok se elettartsi szerzodes nincs koztunk így mindenki azt javasolta nekunk anno hogy single -kent igenyeljuk meg.
mi igy is tettunk, dolgoztunk masfel evig es rengeteg tulorat vallaltunk be de foleg a baratom, ha valami valtozas volt mindig bejelentettuk a HMRC-nel, ha felulvizsgalat volt mindig mindent bekuldtunk, es most megis vissza igenylik amit eddig kifizettek, nincs indoklas, csak hogy tulfizetes tortent.
kerdem en, ha mi megis mindent bekuldtunk , a fizeti , banki papairjainakt , miert utaljak ki a penzt es utana miert kerik hirtelen vissza?
ilyenkro mi a teendo?
voltunk egy irodaban akik direkt ilyen dolgokra szakosodtak, de a srac aki onkenteskent segiti az ugyfeleket , arra vezette a dolgot, hogy mi nem jelentetteuk be hogy egyutt vagyunk, kicsit ertetlenul alltunk a dolog felett, hiszen semmi paprikunk nincs rola, plusz mi gyanitottuk, hogy inkabb a sok tulora miatt van, de o azt mondta emiatt nem kerhetnek ennyit vissza.
Valaki jart mar hasaonlo szituacioban?
Esteleg van valami plusz informaciotok amivel segithetnetek a helyzetunk megoldasaban?
koszonom elore is a valaszokat!
Idézet
 
 
0 #308 Frankó István 2014-11-23 08:49
Szia Gábor!

Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataida t. Nekem is hasonló tapasztalataim voltak, bár nem ilyen komoly körülményekkel. Tudom, hogy elméletileg jogosultak lennénk, minden támogatásra, de nekem az a tapasztalatom, hogy az illetékes hatóságok, ügyintézők nem azon vannak, hogy megkapjuk ezeket a támogatásokat, hanem pont ellenkezőleg, mindent elkövetnek, hogy ne kapjuk meg. Nekem az ismeretségi körömben még nem volt olyan akinek sikerült volna munkavállalás előtt érdemi támogatást kapnia.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #307 Fülöp Gábor 2014-11-22 21:22
Idézet - Frankó István:
Kedves Szilárd!

Köszi a válaszaidért. Gondolom te már tapasztaltabb vagy az ilyen estekben, mint én, mert én csak a mi esetünket tudom.

Viszont az nem világos nekem, hogy ezt azok is igényelhetik, akik korábban nem dolgoztak az UK-ban? Mert az én ismerőseim közül senki nem kapott támogatást ha nem dolgoztak itt legalább két évig. Illetve pont a támogatás céljából ide érkezőket próbálják kiszűrni az NI number igénylésnél. Ha van valami bővebb információd a dologgal kapcsolatban akkor megoszthatnád velünk?

üdv
István

Szia István én már egyszer írtam ide és most ennél a témánál is van egy kis tapasztalatom,i smertem egy fiatal magyar párt akik szintén csak támogatásokból éltek idekint,de a lány állapotos volt és egyszer a fiú megverte elég csúnyán a lányt aki bement a rendőrségre,hog y ott mit mondott azt nem tudom de azt igen,hogy a lányt elhelyezték,Hul l-városban ott is szülte meg a kisfiát folyamatosan támogatták mindenben de felügyelet alatt volt mindvégig de érdekes módon az apja a kisfiúnak látogathatta és erre mivel az apukának nem volt jövedelme még a Council adta a menetjegyeket is és egyikőjük sem dolgozott egy napot sem itt az UK-ben,aztán később a fiú hazautazott és nemrég a lány is de még búcsúzóul a lánynak adtak több mint ezer fontot,onnan tudom mert a fiú anyja itt kint él és ott voltam amikor beszéltek egymással mert a fiatal pár most megint együtt van magyarországon. Nekem az a tudomásom,hogy a támogatások feltétele nem a munkaidő megléte hanem a három hónapot megelőző itt tartózkodás és esetleg még megvizsgálják volt e National Insurance fizetve ami nem nagy összeg havonta,de ez nem hiszem,hogy minden esetben kötelező.De amint hallom és ami pl.most 19.-én is történ a Kent megyei választáson Rochester-ben,U KIP győzelem ha Nagy-Britanniáb an a következő választásokon sikerül nekik ők kiléptetik az országot az unióból mindenképp.De vissza a témához Angliában még mindig ugyanolyan szociális támogatottság illeti meg a magyar állampolgárt mint az Angolt ennek annyi feltétele van hogy igazoltan három hónapot meghaladó tartózkodása legyen és valóban munkát szándékozzon keresni.
Idézet
 
 
0 #306 Frankó István 2014-11-21 17:56
Kedves Szilárd!

Köszi a válaszaidért. Gondolom te már tapasztaltabb vagy az ilyen estekben, mint én, mert én csak a mi esetünket tudom.

Viszont az nem világos nekem, hogy ezt azok is igényelhetik, akik korábban nem dolgoztak az UK-ban? Mert az én ismerőseim közül senki nem kapott támogatást ha nem dolgoztak itt legalább két évig. Illetve pont a támogatás céljából ide érkezőket próbálják kiszűrni az NI number igénylésnél. Ha van valami bővebb információd a dologgal kapcsolatban akkor megoszthatnád velünk?

üdv
István
Idézet
 
 
0 #305 szilard vargha 2014-11-21 15:44
Idézet - Petrovics Georgina:
Szia en csak azt szeretnem kerdezni toled hogy en 17 eves vagyok es van egy 9 honapos kis fiam es hogy tudnak ra igenyelni valamit mert igy nagyon neheez nekem mer egyedul allo anya vagyok ! :/ koszonom szepen elore a valaszod varom nagyon :)

a Jobcentre plus-nal lehet kerelmezned
tajekoztatas itt https://www.gov.uk/income-support/overview
Idézet
 
 
0 #304 szilard vargha 2014-11-21 15:36
Idézet - Petrovics Georgina:
Szia en csak azt szeretnem kerdezni toled hogy en 17 eves vagyok es van egy 9 honapos kis fiam es hogy tudnak ra igenyelni valamit mert igy nagyon neheez nekem mer egyedul allo anya vagyok ! :/ koszonom szepen elore a valaszod varom nagyon :)

sziasztok! Georgia, a jobcentre plusnal tudod benyujtani az igenyed, a feltetelekrol itt olvashatsz:
https://www.gov.uk/income-support/eligibility
ha nem beszelsz angolul, vigyel magaddal tolmacsot vagy keszulj fel elotte irasban, kesobb kapsz tolmacsot, tovabba keszulj fel, hogy meg fogjak vizsgalni a lakaskorulmenye d, ha nem talaljak megfelelonek a gyermeked szamara, akkor ki fognak emelni es felugyelet alatt leszel, de ne aggodj, segitokeszek, tovabba keszulj fel arra, hogy idovel dolgoznod es/vagy tanulnod kell, de ebben is segitenek, sok sikert
Idézet
 
 
0 #303 Frankó István 2014-11-16 17:33
Kedves Georgina!

Sajnos nem tudok segíteni neked, mert elég egyedi az eseted. Nem nagyon ismerek olyat aki 17 évesen egyedülálló anyaként próbált volna meg boldogulni Angliában.

Hogy kerültél ide? Mi történt a családoddal?

Ha csak a támogatás miatt jöttél akkor sajnos túl sok jót nem jósolok neked, mert egész Nyugat-Európa, pont a támogatási turizmus miatti szankcióktól hangos.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #302 Petrovics Georgina 2014-11-15 00:31
Szia en csak azt szeretnem kerdezni toled hogy en 17 eves vagyok es van egy 9 honapos kis fiam es hogy tudnak ra igenyelni valamit mert igy nagyon neheez nekem mer egyedul allo anya vagyok ! :/ koszonom szepen elore a valaszod varom nagyon :)
Idézet
 
 
0 #301 Frankó István 2014-11-05 18:44
Kedves Ágnes!

Nem voltál tolakodó, én kérek elnézést ha ezt az érzést keltettem benned.

Mi csak úgy próba szerencse alapon vágtunk bele a dolgokba és a gyerekeinkkel együtt, ezért megértem azokat is akik így vágnak bele. Ez persze nem jelentette azt, hogy nem próbáltunk minden eshetőségre felkészülni.

Nekünk nem volt lehetőségünk kérdezni senkitől. Valahol ezért is készült ez a blog.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #300 Szűcs Ágnes 2014-11-05 14:50
Kedves István!

Elnézésedet kérem, nem akartam tolakodó lenni. A munka is és a lakhatás is már megoldott, csak úgy -próba/ szerencse alapon- gyerekkel nem is indulnék neki a nagyvilágnak. A kérdésem épp ezért volt, mert olvasgattam a kinti oktatásról, és azt vettem ki, hogy a kort nézik, nem pedig azt, hogy hol tart tanulmányilag.

Köszönöma válaszodat, és átnézem a linkedet is.
Köszönettel:

Szűcs Ágnes
Ha úgy döntöttetek, hogy kiköltöztök akkor a tanulással lesz a legkevesebb gondotok, emiatt nem kell aggódni, az itteni társadalom be van rendezkedve a több tízezres hasonló helyzetben lévő bevándorlókra.

Aggódjatok a lakáskérdés és a munkavállalás miatt, azok sokkal fontosabb és nehezebben megoldható kérdések.

Sok sikert
István
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook

Hirdetés
Egyéb weplapjaink
FrankoTrade Wevszolgáltatások Használtkonzol EFSZ AUTO KFT. JátékKuckó PCPIAC KFT. Karaoke Bolt Fish Shop in Sunderland