Belépés
Legujabb képek
Friss hozzászólás
  • A mindennapi élet Angliában
    Szell Renata 2015 08 11.13:16
    Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni. A parom es en parom honappal ezelott koltoztunk ki. A parom otthon kapott egy bizonyos gyogyszert es szeretnenk otthon kapni ugyanugy ingyenesen. Az OEP azt mondta hogy ki kell toltetni az angliai biztositoval az S1/E106-os nyomtatvanyt. Mi az angol biztosito neve? NHS? E106-os nyomtatvanyt a HMRC oldalan talaltam.Kitolt ottunk, bekuldtunk es semmi valaszt nem ...

    Bővebben...

Ki olvas minket
Oldalainkat 120 vendég böngészi
Látogatóink száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa512
mod_vvisit_counterTegnap1068
mod_vvisit_counterEzen a héten6643
mod_vvisit_counterMúlthéten8047
mod_vvisit_counterEbben a hónapban31360
mod_vvisit_counterMúlthónapban29449
mod_vvisit_counterÖsszes2145360
Címlap / Blog / Élet az Egyesült Királyságban (Angliában) ! / Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

IWIWTwitterFacebook

Bevezetésként had szögezzem le,  hogy senki ne költözzön ki csak a támogatások miatt Angliába, mert az csalódni fog. A támogatások a már itt elő és dolgozó személyek, családok számára lettek kitalálva, hogy megkönnyítsék az alsó néposztály életét.  A kiköltözés előtt senki ne számítson ezekre mint biztos dolgok és nem is ezekre kell hangsúlyt helyezni  a tervezésnél hanem a többi sokkal fontosabb dologra.

 

A kiköltözésünk előtt semmilyen információt nem sikerült beszereznünk az itteni családok támogatási rendszeréről. Nem tudom miért nem beszélnek a volt honfitársaink erről, de olyan mintha attól félnének, hogy az egész ország másnap itt fog élni és nekik nem lesz mit csinálniuk. Már egy éve itt laktunk amikor egy tőlünk 700 km-re lakó volt munkatársam felhívta a figyelmem a lehetőségekre.

Minden 3 hónapot meghaladóan itt tartózkodó munkavállaló jogosult az itteni támogatásokra. (Ez csak hallomásból szerzett információ. Hivatalos megerősitést nem találtam sehól)

Egyedül állok esetében (25 év felett) ha valaki minimálbérért dolgozik és heti átlagos 30 órát, akkor jogosult Working Tax Credit-et igényelni a HMRC-től. Kell kérni tőlük egy nyomtatványt, majd azt visszaküldeni és kb. 1 hónap múlva már jön is a pénz. Az átlagos minimálbér, most havi 800 Font körül van és ezt ők kiegészítik kb. heti 50 fonttal, vagyis felkerekítik 1000-re.

Egy barátom figyelmeztetésére pontosabban utána olvastam  dolgoknak és 2012 nyarán ezek voltak az aktuális feltételek:

  • -Egyedül álló gyermeket nevelő személy estében be kell tölteni a 16. életévet és minimum 16 órát kell dolgozni hetente.
  • -Családok esetében a párnak be kell tölteni a 16. életévüket és legalább heti 24 órát kell dolgozniuk. Ezt őszesen kell érteni, pl. ha valaki 16 órát dolgozik csak, akkor a párjának elegendő 8 órát.

Tax credit kalkulátor: http://taxcredits.hmrc.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx

A fent említetten kívül még a gyerekek után igényelni lehet  a Child Benefit-et (Családi Pótlék) Ez hasonló mértékű mint kis hazánkban és az igénylésnél nyilatkozni kell mely eu. tagállamban kívánjuk felvenni ill. hogy máshól nem részesülünk benne. A harmadik és egyben legnagyobb támogatás a Child Tax Credit. Nem tudok pontos összegeket mondani, de az itt élök ha minimálbérét vagy csak 1 szülő dolgozik 1 gyermek után átlagosan havi 500 Fontot, két gyermeknél kb. 800 Fontot, míg 3 gyermeknél 1100 Font körüli támogatást tudnak igénybe venni.

Ügye, hogy nem is olyan rossz!

A támogatások igényléséhez mindkét szülönek rendelkeznie kell angol társadalombiztosítási számmal (NI Number)!

A már említett 3 támogatásnál, fontos, hogy mindhárom támogatást a benyújtás időpontjától jár, de lehetőség van visszamenőleg 1 hónapot kérni. Ezt nem tartalmazza egyik nyomtatvány sem és nem is tájékozatják róla az embert, ezért írni kell egy kérelmet, hogy kérjük ezt a visszamenőleges időszakot is és az elküldendő nyomtatvány mellé tenni.

 

Az általam leírtak, csak általános információkat tartalmaznak, a részletes kritériumok megtalálhatóak a fent említett támogatásokra rákeresve a netten. Az elbírálás minden esetben egyedileg történik és családoknál ez meghaladhatja a 3 hónapot is.

 

Van még egy House Benefit nevezetű támogatás is mely a lakásbérleti díjat egészíti vagy váltja ki. Van ismerős aki úgy döntöt, hogy az önkormányzati lakás helyet egy jobb minőségű magán házat bérel és a fele lakdíjat ilyen támogatásból fedezi. Persze ehez kell egy relativ alacsony családi jövedelem is.

 

Nagy-Brittania 2014-től szigorította a támogatások igénybevételének feltételeit és a jövőben is tovább szándékozik módosítani. Az aktuális változásokról megpróbálok tájékoztatni mindenkit a hozzászólásaimba, de várom egyéb olvasóim észrevételeit is.

 

Egyéb angliával kapcsolatos írásaim: http://www.frankofamily.info/elet-az-egyesult-kiralysagban-angliaban

 

Kérek mindenkit, hogyha bármilyen kérdése lenne felénk és nem tartalmaz bizalmas információkat akkor azt itt az oldalunkon az aktuális cikkhez hozzászólva tegye fel és ne a személyes elérhetőségeink egyikén, hogy ne keljen ugyanazokat a válaszokat mindenkinek leírnunk.

 

Hozzászólások   

 
0 #396 Frankó István 2015-07-21 08:33
Kedves Ágnes!

Nem vagyok teljesen illetékes a kérdésben, mert egyéni vállalkozóként nincs éves szabadságom.

Viszont utána olvastam a témának és nem találtam utalást arra, hogy központilag járna szabadság a gyermekek után.

Ezt találtam:
https://www.gov.uk/holiday-entitlement-rights/entitlement

E szerint a számítás egyszerű, csak a heti munkanapok számát kell beszorozni 5.6-al és megkapjuk az éves szabadságot. De max. évi 28 nap jár.

Találtam egy hivatalos kalkulátort amivel kiszámítható az éves szabadság, de itt sincs utalás a gyermekek számára.

https://www.gov.uk/calculate-your-holiday-entitlement

Viszont biztos, hogy ennél árnyaltabb a kép, mert a feleségem 5 év önkormányzati alkalmazottság után több szabadságot kapott volna idénytől, de pont most változtatták meg az egész rendszert és mivel iskolában dolgozik, így minden iskolai szünet idején szabadságon lesz.

Szerintem az állami szabályozás nagymértékben felülírt az adott munkáltatok által.

üdv
István
Idézet
 
 
+1 #395 Máté Ágnes 2015-07-20 09:07
Kedves István azt szeretném kérdezni, hogy Angliában dolgozó gyermekes szülőknek a gyermek után jár-e szabadság? Válaszodat előre is köszönöm.
Idézet
 
 
0 #394 Frankó István 2015-07-17 08:12
Kedves Steve!

Ha az Ír sziget ír részén, vagyis Írországban él akkor nem biztos, hogy én vagyok a hiteles személy, mert az nem Anglia hanem egy más ország.

Angliában is az utóbbi idöben többen jelezték, hogy nem kapják meg az itteni családi pótlékot. Már korábban is azt válaszoltam, hogy az én ismeretségi körömben is előfordult ilyen, hogy többször elutasították a folyósítást. De végül felebezés nélkül felülbíráltak a saját határozatukat és azóta folyamatosan kaják.

Minden határozat tartalmaz egy indoklást és szerintem itt az a fontos. Ennek tudatának hiányában senki nem fog tudni érdemi segítséget adni.

Minden határozatban az is szerepel, hogy kinél lehet panasszal élni ellene. Ha az adott hatóság nem mutat hajlandóságot a normális párbeszédre akkor van felügyeleti szerve vagy ingyenes jogtanácsadás, Megkeresték ezeket a szervezeteket?

De néha a legegyszerűbb a leggyorsabb megoldás. Próbálták már telefonon felvenni velük a kapcsolatot és megkérdezni az okot?

üdv
István
Idézet
 
 
0 #393 Frankó István 2015-07-17 08:04
Kedves Tímea!

Minden elérhetőségünk, így az email címeink is megtalálhatóak a fölső menüben a Kapcsolataink gombra kattintva.

Ha ha az írása, kérdése nem fog valóban olyan személyes vagy nem a nagy közösség érdeklődésére nem tartó témát, akkor nem fogok rá válaszolni.

Akik nem veszik figyelembe, hogy itt várom a kérdéseket és nem a személyes elérhetőségeime n azoknak és sem szívesen válaszolok.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #392 Steve 2015-07-16 13:36
Udvozletem.Egy olyan kerdesem lenne hogy mar tobb mint egy eve kint elunk parommal Eszak ir orszagban.Itt szuletett gyermekunk.Chil d tax creditet kapunk de benefitet nem.Pedig az elvileg alanyi jogon jarna.Valakinek valami velemenye errol esetleg?Fellebe ztunk mar vagy 20 alkalommal es mindig ugyan az a valasz hogy nem vagyunk jogosultak.Pedi g draga fiam itt szulatett es semmilyen mas orszagbol nem kap semmifele tamagatast(csal adi potlekot).Valas zokat vagy esetleges segitsegeket elore is koszonom.
Idézet
 
 
0 #391 Pipicz Tímea 2015-07-14 12:30
Kedves István !
Lenne pár kérdésem , kaphatnèk egy email cimet ahol tudnek önnel a továbbiakban beszélni? Üdvözlettel : Tímea
Idézet
 
 
0 #390 Frankó István 2015-07-11 08:12
Kedves Mona!

A Working Tax Credit-et igazolni a HMRC-től kapott award levéllel tudod.

;-)

Üdv
István
Idézet
 
 
0 #389 Frankó István 2015-07-11 08:09
Kedves bbea!

Köszönöm a hozzászólásodat . Te sokkal jártasabb vagy a témában mint én.

A véleményünk viszont megegyezik, így túl nagy butaságot nem írtam.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #388 Frankó István 2015-07-11 08:06
Üdv Géza!

Valóban szokatlanok a kérdései. Nem tudom honnan származnak, de minden realitást nélkülöznek.

Nem korlátozzák egyetlen munkalávalónak sem a személyes szabadságot az Egyesült Királyságba.

Természetesen létezik nyári munka is.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #387 Frankó István 2015-07-11 08:04
Kedves Anett!

Örülök, hogy teszik az oldal :-)

Szerintem nagyon nehéz, már-már lehetetlen egy 7 éves gyermekkel egyedülállóként új életet kezdeni Angliában. A gyári munkával az a baj, hogy ott minden ismerősöm több műszakban dolgozik, így a gyermek felügyeletének megoldása nem lehetséges.

Nem vagyok tisztában a családi helyzetével, de mindenképpen igénybe kéne venni valakinek a segítségét. Talán az lenne a legjobb, ha találna valaki megbízható hasonló helyzetben lévő anyukát, akivel meg tudnák osztani a gyermekfelügyel etet és a lakhatási nehézségekben is tudnának egymásnak segíteni.

"Talán kéne nyitnom egy ilyen oldalt is, mert egyre több a hasonló megkeresés :-( "

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #386 Frankó István 2015-07-11 07:57
Elnézést mindenkitől az elmaradt válaszokért, de nyaralni voltam eddig.
Idézet
 
 
0 #385 mona 2015-07-03 15:14
Sziasztok! Én arra lennék kíváncsi hogyan tudom igazolni h kapok Working Tax Creditet? Sure Start Maternity Grant-hez kérnek.A válaszokat nagyon szépen köszönöm. :)
Idézet
 
 
0 #384 Éva1 2015-07-02 13:45
Idézet - Kiss Géza:
Üdv! Azt hallottam, hogy ha valaki kimegy dolgozni Angliába, akkor egy évig nem jöhet haza még látogatóba se. Ez mennyire igaz? Van olyan, hogy nyári munka pl. diákoknak? Előre is köszönöm .

Jaj ekkora butaságot kérdezni..
Idézet
 
 
0 #383 PetyaW 2015-06-27 22:26
Hello, ilyen nem letezik :) ugyneksegeken keresztul van munka diakoknak.
Idézet
 
 
0 #382 bbea 2015-06-25 19:59
1. Nem igaz.
2. Diakmunkat lehet talani, ill. nyari munkat, szezonban sok agencys melo van.
Idézet
 
 
0 #381 bbea 2015-06-25 19:56
Egyedul ne gyere ki 7 eves gyerekkel.
A dolgozot am tamogatjak, hogy a gyerek elhelyezese meg legyen oldva (childcare voucher), de ezt csak az elso lezart adoev utan veheted igenybe.
Napkozi van, de nem tanulnak, csak vigyaznak a gyerekedre (ez nalunk 8 font 1 delutanra es du 17.30-ig tart).
Reggel van a sulikba breakfast club, viszonylag olcson 2-3 font egy reggel, 7-tol.
A gyarakba alt 6-ra v 7-re kell menni, sok helyen 12 oras muszak van.
Nagyon nehez megoldani (nekunk 8 eves a legkisebb, 3 felnott jut ra, osszefogunk 2 masik csaladdal es csak igy tudjuk a gyerek-kerdest megoldani).
Londonba meg 12 eves gyereket is felve engedsz utcra, torveny szerint ekkortol jarhat egyedul, videken kicsit egyszerubb, de egyedul ott is nagyon nehez.
Idézet
 
 
0 #380 Kiss Géza 2015-06-25 06:50
Üdv! Azt hallottam, hogy ha valaki kimegy dolgozni Angliába, akkor egy évig nem jöhet haza még látogatóba se. Ez mennyire igaz? Van olyan, hogy nyári munka pl. diákoknak? Előre is köszönöm .
Idézet
 
 
0 #379 K. Anett 2015-06-22 07:56
Üdv!
Örülök hogy találtam egy ilyen oldalt ahol lehet egy kicsit kérdezősködni. Nekem kicsit nehéz a helyzetem, egyedülálló anyuka vagyok és 7 éves kisfiammal mennék ki, dolgozni, élni. A problémám az, hogy egy ideig biztosan csak gyárban tudnék dolgozni, és nincs róla semmi információm, hogy hogyan tudom úgy megoldani a gyerek iskolába vitelét, vagy hazahozását IDŐBEN. Nem tudom hogy ott az iskolák mettől meddig vannak nyitva, meddig vigyáznak a gyerekekre, van-e napközi szerű ahol figyelnek rájuk vagy leckét írnak vagy tanítás után mehetnek dolgukra... Van valakinek ilyen tapasztalata vagy információja ismerős körből? Nagyon megköszönném a választ!!
Üdv: Anett
Idézet
 
 
0 #378 Frankó István 2015-06-04 08:02
Kedves Izabella!

A feltett kérdéseidre a válaszok megtalálhatóak, a közelmúlt hozzászólásaiba n. Kérem olvassál egy kicsit vissza és sok más kérdésre is választ fogsz kapni.

Ha szorít az idő, ha nem akkor is ez az egyik legbizonytalana bb terület és ezáltal a legkevésbé fontos is.

Tudom, hogy nem könnyű megválni a szülő hazánktól, de nem igazán célszerű a döntést a legutolsó pillanatra hagyni, mert így sokkal jobban kiszolgáltatjuk magunkat az ilyen helyzetben levők kihasználására szakosodottakna k. Sokkal könnyebb úgy döntéseket hozni, ha nem vagyunk kiszolgáltatott helyzetben.

Kérlek ezt ne vedd magára, csak ez a véleményem általánosságban.

Engem sok vád ért a kiköltözésünk miatt, még a családom felől is, mert mi a gazdasági helyzetünk csúcspontján hagytuk el a hazánkat. De így tudtam biztonságot biztosítani a családom számára, ami szerintem a legfontosabb feladatunk az életünkben.

Sok sikert kívánok nektek is, mint minden honfitársunknak.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #377 Fodor Izabella 2015-06-03 18:14
Szia, István!
A mi családunk most került abba a helyzetbe, hogy más kiút nemigen van, mint Angliában dolgozni és élni. A munkát nyáron kezdenénk, a gyerekek pedig szeptemberben csatlakoznának. Kérdés: még mindig 3 havi hivatalos munkaviszony után lehet igényelni a családipótlékot ? És mi a helyzet a child tax credit-tel? Úgy hallottam, hogy most vannak a változtatások a támogatásokkal kapcsolatban. Crawley és környékéről lenne szó most elsősorban. Nagyon örülnék, ha tudnál segíteni, mert most kell lépnünk, szorít az idő.
Köszönettel: Fodor Izabella
Idézet
 
 
0 #376 Frankó István 2015-05-29 21:13
Kedves Judit!

Nem ön az első aki negatív tapasztalatokat szerzett a támogatások igénylésénél. Az elbírálások esetlegességét támasztja alá az egyik báratommal történt. Ők évekig kaptak Work Tax és Child Tax Credit-et, de amikor igényelni akarták a Child Benefit-et akkor 4-szer elutasították őket, hogy nem bizonyított, hogy ők itt élnek. Végül a hatóság magától rájött a tévedésére, de nem kis idő után. Ezt azért is írtam le mert tudomásom szerint nem szükséges Child Benefit a többi támogatáshoz. A Work Tax Credit-hez biztos nem, mert az gyermektelen ismerőseim is kapják.

Mi tegnap küldtük vissza a Tax Credit nyomtatványunka t a tavalyi éves jövedelmi adatainkkal és azon még most is úgy szereplünk mint mo-ról jöttek, akik általában az UK-ban dolgoznak, pedig 7 éve itt vagyunk már.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #375 Gyulainé Puskás Judit 2015-05-29 21:07
UI. Kedves István! Rég nem látogattam a honlapját, mekkorát nőttek a gyerekek!Reméle m mind egészségileg mind minden más területen jól érzik magukat! a továbbiakban is sok szerencsét kívánunk az egész családnak!-bár lehet ezt nem ide kellett volna-de akkor is:)
Idézet
 
 
0 #374 Gyulainé Puskás Judit 2015-05-29 20:53
Kedves István és Mindenki!
mielőtt Angliába költöztünk volna (2014.július)re ngeteg hasznos tanácsot kaptunk az Ön oldaláról, utólag is-bár akkor is ezerszer köszönjük. Saját tapasztalatot írok le most, csak hogy a a többiek okulhassanak. 3 gyermekkel az otthoni állapotokhoz képest nem kevés pénzzel indultunk neki. Férjemnek fix munkája volt. Amit meg szeretnék osztani itt az talán olyan információ, ami Önnek nem áll ilyen mélységig rendelkezésére- mert már régóta kint élnek-ha igen elnézést, akkor csak megerősíteni tudom. Az angliai oktatási rendszer olyan szinten túlterhelt, hogy hónapokig nem képesek iskolai férőhelyet biztosítani a gyerekeknek. Nálunk 3 gyermekről volt szó, végül egy teljesen más településen lévő iskolába járnak a gyermekeink (naponta kocsival kell vinni kell őket, mert oda tömegközlekedés nincs), persze utólag derült ki, hogy mekkora szerencsénk is volt ezzel, de ez igen nagy lutri. Véleményünk szerint a legjobb ami történhetett velük. Mára már szupi jó barátság van mind a szülőkkel, mind a tanárokkal és diákokkal. Ezért felhívom minden egyes szülő figyelmét: itt bizony tenni kell ezért! Jómagam önkénteskedek az iskolai PTFA-ba. Azaz szervezkedek, sütit sütök, karácsonyi, húsvéti partit szervezünk, gyakorlatilag a szülői munkaközösség igen aktív tagja vagyok. Pl. előfordult már h vettek nekem egy csokor virágot, hogy megköszönjék a munkámat- ennek következménye, hogy a gyerekeimet el- és befogadják szeretnek bennünket.Barom i jó érzés, minden szülőnek csak ezt az utat tudom tanácsolni!
Soha egyetlen percig semmiféle negatív élményünk nem volt itt.
Ez volt az átvezetés.
Igen, rendkívüli diszkriminálást tapasztalunk a másik oldalról.
Gyakorlatilag a gyermekes családok rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak itt. Child benefitet csak akkor kaphatnak, ha a office-nál szerencséjük van. Minden más segély ezen alapszik tehát, ha ezt nem kapják meg akkor a többit max igényelhetik, de nem kapják meg, mert ahhoz a CB szám kell. Hogy mi kell ahhoz, hogy megkapják? Nem tudom. Mi túl vagyunk már fellebbezésen stb nem kapjuk. Ok: nem látják bizonyítottnak, hogy a férjem jelenleg self-employment (váltás miatt)-hozzátév e ők adják az UTR-t stb.
A durva az, hogy az elutasító levél első mondata az:nincs ahhoz joga, hogy a UK-ban lakjon. Számos helyen utánanéztünk, ügyvédnél is jártunk: szokványos eljárás ez az HMRC-nél, hogy ilyeneket írnak. Gyakorlatilag vagy átmész a rostán vagy nem. Fel kell arra mindenkinek készülni, hogy az első két évet húzza ki valahogy. Átlag másfél-két év ha fennakadsz, hogy elintézd.Erről nem nagyon írnak, de a helyzet az, hogy -ahogy mi most látjuk-ugyanezt a working tax creditnél stb. ugyanúgy eljátszák, kérdés, hogy fennakadsz-e és mikor.
Annyira tele van a púpjuk a bevándorlókkal, hogy minden lehetőséget megfognak, csak, hogy hazatereljék az embereket. Infónk szerint volt olyan akinek szó szerint le is írták.
Összességében csak annyit akartam írni, hogy bár van szociális rendszer: Senki se számítson arra, hogy 3 hónap múlva megkapja. Ismerünk olyanokat, akik megkapták, de olyanokat is mint mi akik nem.Lutri és mindenkinek be kell biztosítania magát arra az esetre, hogy mi van ha nem.
Remélem segítettem ezzel a kis szösszenettel.
Judit
Idézet
 
 
0 #373 Bea Nagy 2015-05-28 14:21
A 3 honap jelenleg meg hatalyos (tervezett tovabbi szigoritas).
Szeretnek 2 dolgot kiemelni, ami mellett eloszeretettel elsiklanak:
1. Tamogatasra akkor lehetsz jogosult, ha DOLGOZOL (torvenyben rogzitett minimum oraszam).

2. Az hogy jogosult vagy, nem jelenti azt hogy meg KELL ADJAK a tamogatast. Angliaban a tamogatasok ADHATOK es nem kotelezo megadniuk, azert mert az alap eloirasoknak megfelesz.
Idézet
 
 
0 #372 Frankó István 2015-05-28 07:23
Szia Rienn!

A felső menüben lévő kapcsolataink alatt minden elérhetőségünk megtalálható. De aki nem tiszteli a kérésemet, hogy a kérdéseket itt várom, hogy mások is el tudják olvasni, azoknak már nem igazán szoktam válaszolni.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #371 Rienn 2015-05-27 14:56
Kedves István!

Köszönöm a gyors választ.
Ma kinyomtattam és fel is adtam a Child Benefit Claiming form-ot mellékelve az eredeti okiratokat is. A hazai tapasztalatok alapján inkább készítettem róluk egy fénymásolatot, amit azért magamnál tartok... :-)
Nem tudom, hogy mikor és hogy kell lemondani az otthoni családi pótlékot, de mivel ma elküldtem az igénylést itt, ezzel egy időben küldtem egy információ-kérő levelet a MÁK-nak, hogy hogyan és mint is tudom az otthoni juttatást megszüntetni. Remélem ez nem hátráltatja az itteni child benefit elbírálását.
Első nálunk a munkakeresés, így gyakorlatilag most is interjúra készülök. (ahogy írtam még csak 8-10 órában dolgozom hetente, és az nem elég). Ha már tudom, hogy van munkám, akkor annak tükrében már ellátogathatok az önkormányzathoz , és megkérdezhetem tőlük, hogy kaphatunk -e valami kedvezményt. Addig viszont nincs képem odaállítani. ;-) Meg azért lássuk be: nem alakulna ki jó kép a Magyarokról, ha megérkezvén már azt lesném, hogy mit kaphatok ingyen... Ezért nagyon szomorúan olvastam néhány kommentet, hogy vannak, akik még csak készülnek az útra, de gyakorlatilag már azt lesik, hogy hogyan lehetnek ingyen-élők... :sad:
Ezek csak a kezdeti nehézségek, nyilván a jövőben azért könnyebbek lesznek a dolgok. ;-) Ha pedig majd még támogatást is kapok, akkor annak nagyon fogok örülni, mert könnyebben fogunk élni. 8)
Amúgy mely városban laknak? Erről nem találtam információt még.
Idézet
 
 
0 #370 Frankó István 2015-05-27 07:14
Kedves Rienn!

Sajnos a segítőkészségün knek is köszönhetjük azt ahol most kis hazánk tart és ez külföldön még inkább kiütközik. Nagyon nehéz érdek nélküli segítséget kapni.

Angliában még mindig a legtöbb ügyintézés postai úton történik. Nekünk majdnem minden évben ki kell adni eredeti dokumentumainka t a kezünkből. Például még a diákhitelhez is el kell küldeni a születési és házsasági anyakönyvi kivonataink eredeti példányait. Viszont itt ennek már megvan a kialakult rendszere és nem tudok olyanról akinek ebből problémája lett volna. Egy barátunknak keveredett el az útlevele egyszer, de amire ez kiderült és elintézte az új útlevelét, addigra a régi is megkerült.

A Child Benefit a magyar családi pótlék megfelelője és az mindenkinek alanyi jogon jár, feltéve ha tudja igazolni, hogy már nem kapja más országban. Ehhez meg kell jelölni, hogy mely országban, mely intézettől meddig vette igénybe. Ezt valószínűleg ellenőrzik is mert elég sok idő az elbírálás és többször rákérdeznek mindenre.

Ha a keresetük csak arra elég, hogy legyen étel az asztalon, akkor érdemes elmenni a helyi önkormányzat ügyfélszolgálat ára és megkérdezni egy illetékest, hogy milyen támogatást kaphatnak, mert az angliai minimál élet azért a táplálkozáson túl mutat.

Sok sikert
István
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook

Hirdetés
Egyéb weplapjaink
FrankoTrade Wevszolgáltatások Használtkonzol EFSZ AUTO KFT. JátékKuckó PCPIAC KFT. Karaoke Bolt