Belépés
Legujabb képek
Friss hozzászólás
  • Hogyan is kezdjünk neki? (Irány Anglia)
    Tóth Anita 2016 05 24.10:26
    Kedves István és mindenki. Mint bizonyára tudjuk,hogy egy hónap múlva esedékesek a "választások", hogy kilépjenek-e az euból. Ezzel kapcsolatban szeretnék információkat gyűjtetni. Mennyire nehezítené meg a kijutásunkat ha a kilepés megtörténik? Ha igen mik az esélyeink ? Mindenképpen családdal mennénk. A férjem menne előre de ő is csak novemberben indulna. És tanácstalanok vagyunk nehogy kicsússzunk ...

    Bővebben...

Ki olvas minket
Oldalainkat 174 vendég böngészi
Látogatóink száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1512
mod_vvisit_counterTegnap1400
mod_vvisit_counterEzen a héten10771
mod_vvisit_counterMúlthéten12749
mod_vvisit_counterEbben a hónapban52695
mod_vvisit_counterMúlthónapban60411
mod_vvisit_counterÖsszes2561778
Címlap / Blog / Élet az Egyesült Királyságban (Angliában) ! / Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

Amiről mindenki hallgat (angliai támogatási rendszer)

IWIWTwitterFacebook

Bevezetésként had szögezzem le,  hogy senki ne költözzön ki csak a támogatások miatt Angliába, mert az csalódni fog. A támogatások a már itt elő és dolgozó személyek, családok számára lettek kitalálva, hogy megkönnyítsék az alsó néposztály életét.  A kiköltözés előtt senki ne számítson ezekre mint biztos dolgok és nem is ezekre kell hangsúlyt helyezni  a tervezésnél hanem a többi sokkal fontosabb dologra.

 

A kiköltözésünk előtt semmilyen információt nem sikerült beszereznünk az itteni családok támogatási rendszeréről. Nem tudom miért nem beszélnek a volt honfitársaink erről, de olyan mintha attól félnének, hogy az egész ország másnap itt fog élni és nekik nem lesz mit csinálniuk. Már egy éve itt laktunk amikor egy tőlünk 700 km-re lakó volt munkatársam felhívta a figyelmem a lehetőségekre.

Minden 3 hónapot meghaladóan itt tartózkodó munkavállaló jogosult az itteni támogatásokra. (Ez csak hallomásból szerzett információ. Hivatalos megerősitést nem találtam sehól)

Egyedül állok esetében (25 év felett) ha valaki minimálbérért dolgozik és heti átlagos 30 órát, akkor jogosult Working Tax Credit-et igényelni a HMRC-től. Kell kérni tőlük egy nyomtatványt, majd azt visszaküldeni és kb. 1 hónap múlva már jön is a pénz. Az átlagos minimálbér, most havi 800 Font körül van és ezt ők kiegészítik kb. heti 50 fonttal, vagyis felkerekítik 1000-re.

Egy barátom figyelmeztetésére pontosabban utána olvastam  dolgoknak és 2012 nyarán ezek voltak az aktuális feltételek:

  • -Egyedül álló gyermeket nevelő személy estében be kell tölteni a 16. életévet és minimum 16 órát kell dolgozni hetente.
  • -Családok esetében a párnak be kell tölteni a 16. életévüket és legalább heti 24 órát kell dolgozniuk. Ezt őszesen kell érteni, pl. ha valaki 16 órát dolgozik csak, akkor a párjának elegendő 8 órát.

Tax credit kalkulátor: http://taxcredits.hmrc.gov.uk/Qualify/DIQHousehold.aspx

A fent említetten kívül még a gyerekek után igényelni lehet  a Child Benefit-et (Családi Pótlék) Ez hasonló mértékű mint kis hazánkban és az igénylésnél nyilatkozni kell mely eu. tagállamban kívánjuk felvenni ill. hogy máshól nem részesülünk benne. A harmadik és egyben legnagyobb támogatás a Child Tax Credit. Nem tudok pontos összegeket mondani, de az itt élök ha minimálbérét vagy csak 1 szülő dolgozik 1 gyermek után átlagosan havi 500 Fontot, két gyermeknél kb. 800 Fontot, míg 3 gyermeknél 1100 Font körüli támogatást tudnak igénybe venni.

Ügye, hogy nem is olyan rossz!

A támogatások igényléséhez mindkét szülönek rendelkeznie kell angol társadalombiztosítási számmal (NI Number)!

A már említett 3 támogatásnál, fontos, hogy mindhárom támogatást a benyújtás időpontjától jár, de lehetőség van visszamenőleg 1 hónapot kérni. Ezt nem tartalmazza egyik nyomtatvány sem és nem is tájékozatják róla az embert, ezért írni kell egy kérelmet, hogy kérjük ezt a visszamenőleges időszakot is és az elküldendő nyomtatvány mellé tenni.

 

Az általam leírtak, csak általános információkat tartalmaznak, a részletes kritériumok megtalálhatóak a fent említett támogatásokra rákeresve a netten. Az elbírálás minden esetben egyedileg történik és családoknál ez meghaladhatja a 3 hónapot is.

 

Van még egy House Benefit nevezetű támogatás is mely a lakásbérleti díjat egészíti vagy váltja ki. Van ismerős aki úgy döntöt, hogy az önkormányzati lakás helyet egy jobb minőségű magán házat bérel és a fele lakdíjat ilyen támogatásból fedezi. Persze ehez kell egy relativ alacsony családi jövedelem is.

 

Nagy-Brittania 2014-től szigorította a támogatások igénybevételének feltételeit és a jövőben is tovább szándékozik módosítani. Az aktuális változásokról megpróbálok tájékoztatni mindenkit a hozzászólásaimba, de várom egyéb olvasóim észrevételeit is.

 

Egyéb angliával kapcsolatos írásaim: http://www.frankofamily.info/elet-az-egyesult-kiralysagban-angliaban

 

Kérek mindenkit, hogyha bármilyen kérdése lenne felénk és nem tartalmaz bizalmas információkat akkor azt itt az oldalunkon az aktuális cikkhez hozzászólva tegye fel és ne a személyes elérhetőségeink egyikén, hogy ne keljen ugyanazokat a válaszokat mindenkinek leírnunk.

 

Hozzászólások   

 
0 #435 Frankó István 2016-03-21 13:25
Kedves Marianna Grünwald!

Remélem időközben sikerült megoldani a problémát. Gondolom nem jókedvében választotta annak idején ezt a bérleti formát, bár ha ilyen a főbérlő hozzáállása akkor én nem lennék szégyenlős és feljelenteném. Neki van több veszteni valója. Ha fél éve itt élnek és dolgoznak akkor a helyi önkormányzatban biztosan fognak tudni segíteni önöknek. Nem önöknek kell félni a hatóságoktól, hanem a törvényt megkerülőknek.

üdv
István
Idézet
 
 
+1 #434 Frankó István 2016-03-21 13:21
Kedves Róbert!

Szerintem két kisgyermek felelős szülőjeként, meggondoltabban tervezni és cselekedni.

Tudomásom szerint a magyar konzulátus segíthet a külföldön bajba került magyar állampolgárok hazajutásában.

Bocsánat, de nem szívesen kommentálom a történetüket, mert csak sértések jutnak az eszembe.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #433 Frankó István 2016-03-21 13:04
Kedves Ágnes!

Szerintem telefonon vagy levélben lemondható a Housing Benefit is, mint minden más.

Nem tartom valószínűnek, hogy az Anglia mindenkinek életre-tartóan folyósítaná a pótlékokat aki egyszer ott élt. Mi okuk lenne rá? A Gyes és a CB egyébként teljesen két különböző dolog, semmi közük egymáshoz. A CB a magyar családi pótlék megfelelője.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #432 Ágnes 2016-02-21 10:27
Kedves Andrea!

Hazaköltöztünk Angliából. Két kérdésem lenne.
Az egyik, hogy a Housing Benefitet hogyan mondhatjuk le itthonról?
A második, hogy lehetséges-e hogy kintről kapjuk a Child Benefitet úgy, hogy itthon lemondok a GYES folyósításról.

Köszönettel:
Ágnes
Idézet
 
 
0 #431 robert 2016-02-05 21:16
szia azt szeretnem negkerdezni hogy most igenyeltunk onkormanyzati lakast de sem nekem sem a paromnak nincs szemelyink se ni number mi ezt elmondtuk a councilnal es ok adtak nekunk egy eleg vastag kis konyvet higy toltsuk ki es menjunk vissza vele de ez egy hosszu tortenet egy nagy butasagbol elvesztettunk mindenunket lakas iratok szemelyes targyak szoval mindent amink volt van 2 kis gyermekunk is most jelenleg hotelban vagyunk amit nem nagyon birok fizetni 18 napja vagyunk itt es 50 fontot kernek minden nap a szobaert mit gondolsz mit lehetne tenni mi lehet erre a megoldas szeretnek haza menni is magyarorszagra de nem tudok talan tutsz valami megoldast azert gondoltam meg kerdezem :)
Idézet
 
 
0 #430 Marianna Grünwald 2016-02-05 18:47
Kedves Hozzászólók!
Kedves István!
Nagyon örültem a sok információnak, amit az oldalon olvastam. Fél éve élünk Londonban a kiskorú -15 éves - fiammal. Dolgozom, ő iskolába jár. Eddig nem igényeltem családi pótlékot, mert nem tudtam, hogy alakul itt az életünk. Már eldoöntöttük, maradunk hosszú távon. Ezért beadtam a kérelmet családi pótlékra. Főbérlőnk erről tudomást szerezve, felmondta a bérleti szerződésünket, egy dupla szobát, mennünk kell, de nincs hová, gyerekkel nem akarnak kiadni. Indok:nem hivatalosan vagyunk ott, fél hogy kiderül. Mosolyogva megjegyezte, nem is fogok találni gyerekkel.
Hová forduljak? Hovå menjünk lakni? Még nincs több ezer fontom agencyre. Akik igényeltek ilyen jellegűt, ők hogy csinálják? Kaptak hivatalos bérleti szerződést? London - Finchley centrál - Hendon környékén ha tud valaki segíteni, Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot.
Köszönöm
Marianna
Idézet
 
 
0 #429 Annamari 2016-02-02 19:01
A tanácsát szeretném kérni.
4 éve itt élő és dolgozó, 36 éves nő vagyok. Full time permanent job-om van, egy munkahely már 3 éve, előtte volt egy másik munkahely főállásban pont egy évig. Menetközben váltottam. gyakorlatilag szünet nélkül dolgoztam.....dolgozom......
.....de most komoly problémával nézek szembe. Volt egy éllettársam, egy angol férfi 2 évig, együtt éltem vele. Semmi baj sem volt odáig, amig tavaly decemberben pozitivat nem teszteltem - terhes vagyok. Én akarom a babát, ő nem, komoly viták voltak, sajnos a múlt héten a fickó összepakolt és lelépett. Pedig mikor összeköltöztem vele, fontos szempont volt, hogy akarjon gyereket, sajnos megváltoztatta a véleményét menetközben - mikor már a 4. hónapot taposom. Most februárban vagyok 4 hónapos terhes. (már mocorog odabenn)
Egy double room-ot béreltünk közösen, a kiköltözése után sajnos nekem a dupláját kell fizetni, ami majdnem 500 font. De itt nem maradhatok, a landlady nem akar se kutyát, se macskát, se gyereket! A segélyek ügyében már voltam, minden jár, ami egy normál angolnak, de lakást szinte képtelenség találni, mert egy egyedülálló terhes nőnek nem adnak ki semmilyen szállást!!!!!

Voltam sok ügynökségen, de mikor mondom, terhes vagyok és egyedülálló, housing benefit és társai, akkor csak mosolyognak - nincs lakás.
Se kiadó szoba, az összes landlorddal és landladyvel is ugyanez a helyzet.

Úgy néz ki ebben a pillanatban, a babát a hajléktalanszál lón fogom megszülni - igen, nem viccelek. Itt van egy hajléktalanszál ló, tőlem 20 percre, ez az egy hely, ahová tudnék menni terhesen, nagy hassal......... .Innen, ebből az albérletből ki fognak rúgni, ha észreveszik a terhességet. Még tudom takargatni úgy 3 hónapig, de a 7. hónaptól már nagyon fog látszani a terhesség. Be akarom adni az igénylésem egy szociális lakásra, de nem tudok éveket várni rá, max. fél év.....az idő nagyon sürget!!!!!

Ön mit tanácsolna ebben a helyzetben?
Idézet
 
 
0 #428 izabella 2016-02-02 09:05
sziasztok ezeket az informaciokat koszon mindenki neveben mivel nagyon hasznos infok nekem lenne egy kerdesem a nyugdijra valo jogosultdlsagho z en meg csak 34eves egyedul allo anya vagyok 23evesen kezdodtek el a lelki depresszio ami igen suljos 67:/: lekot alapitottak meg magyar orszagon vissza tero depresszans par evig 2014 ben tunet mentes voltam de mostansag sajnos megint kezdodnek a rossz leteim hogy kezdjem itt el az igenylest othonrol nagyon sok papirom van eddid dolgoztam itt angliaba de most ugy erzem megint segetsegre szorulok kerem ha tud valaki informaciot adni segetsen koszonom elite is
Idézet
 
 
0 #427 Balogh Éva 2016-01-28 18:54
Kedves István!

Köszönöm kedvességét hogy válaszolt! Mire nekem lesz Ni number számom az egy hónap! Addig a párom igényelhet 1-2 támogatást? Azt már tudjuk hogy miből fogunk élni és fizetni az albérletet! Tisztában vagyok vele hogy nem olcsó!
Idézet
 
 
0 #426 Frankó István 2016-01-27 09:47
Kedves Éva!

Tudom, hogy senkit nem érdekel a bevezetőm, pedig azért írtam le kiemelt szövegként, mert szerintem nagyon fontos. Számítani semmilyen támogatásra nem szabad. A helyzet eddig sem volt túl jó, de javulásra nincs is esély sőt szigorításokra kell számítani.

A lakhatási támogatásokról már sokszor leírtam, hogy az helyileg szabályozott ezért csak a helyi önkormányzatban tudnak hiteles felvilágosítást kapni.

Ha önnek nem lesz NI number-e ( bár nem értem miért) akkor biztosan semmire nem számíthatnak, mert az mindenhez kell, nem csak a támogatásokhoz, de az orvosi ellátáshoz is. Főleg ha még munkát is szándékozik vállalni.

Nagyon korai most a támogatásokkal foglalkozni, inkább azt kéne eldönteni, hogy hol fognak lakni és miből fognak megélni, mert Londonban nem olcsók a bérleti díjak.

Sok sikert
István
Idézet
 
 
-1 #425 Balogh Éva 2016-01-26 22:32
Mi majd a nyáron szeretnénk menni vele a 2 éves gyerekünkel. Jelenleg nekem is lenne munkam 4 órában, de csak a páromnak leaz NI number száma! Milyen juttatásokat tudnánk igy igényelni? Child tax, családi pótlék.. ?
Idézet
 
 
+1 #424 Balogh Éva 2016-01-26 22:29
Kedves István!

Párom 2 hónapja dolgozik Londonban minimál bérért (1000-1100 £). 21 éves. Holnapra kapott időpontot az önkormányzathoz NI number szám elkészítésével kapcsolatban... Érdelne hogy akkor még jelenleg várnia kell hogy igényelje a lakbér támogatást? meg kell
Idézet
 
 
0 #423 Frankó István 2016-01-26 08:22
Kedves Terézke!

Elnézést a megkéset válaszért, de nem nagyon volt időm az oldallal foglalkozni.

Sem én sem az ismerőseim közül senki nem került hasonló helyzetbe. nem világos előttem, hogy miért is zárnák le a NI számot.

Remélem időközben rendben lezárult az ügy és szerencsésen kerültek ki belőle.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #422 Frankó István 2016-01-26 08:18
Kedves Matrus Mónika!

A kérdései között egyetlen egy sincs ami még nem lett volna megválaszolva, vagy a leírt kevéske információ alapján megválaszolható lenne.

Kérem olvassa át a korábbi kérdéseket és minden kérdésére választ fog kapni.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #421 Frankó István 2016-01-26 08:15
Kedves Mónika!

Az alapoktatás ingyenes. A magánórák meg esetfüggőek. Mi itt ahol minden olcsóbb éve £20-ot fizettünk a magán gitár órákért. De a tehetségeket állami szinten is támogatják, ha igazán tehetséges akkor meg fogják találni a módját a továbbképzésnek . De semmi nem történik azonnal, mindent ki kell várni.

Külföldről nem fog tudni semmit elintézni, szinte mindenhez itt kell tartózkodni így az átiratához is.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #420 Frankó István 2016-01-26 08:11
Kedves Mária!

Olyanról már hallottam, hogy a család kihozta a nagymamát is és itt kapott kiegészítést a magyar nyugdíja mellé. De azt, hogy egyedülállóként a magyar munkaviszony után teljes mértékben az angol nyűgdíjat megkaphatná azt kétlem. Ilyen alapon a világ minden nyugdíjasa itt töltené a nyugdíját.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #419 Frankó István 2016-01-26 08:07
Szia Liza!

hasonló kérdés már számtalanszor meg lett válaszolva. Elméletileg igényelhető külföldön elő gyermekek után is a támogatás, de én nem tudok olyanról akinek ezt sikerült is volna elintézni. A sajtó meg arról zeng minden nap, hogy pont ezeket a jellegű támogatásokat akarják már hivatalosan is megszüntetni.

üdv
István
Idézet
 
 
0 #418 liza 2016-01-20 08:00
szia!

Angliában dolgozom.
3-gyermekem van,viszont Magyarországon magántanulók és kis koruak.
Tudsz valamit arrol hogy milyen támogatást igényelhetek a gyermekekre Angliában?
Februárban utazom vissza gyermekekkel eggyüt!!!!
szép napot neked!!!
Idézet
 
 
0 #417 bako maria 2015-12-01 08:53
Kedves Franko Istvan
Kerdesem az volna,hogy aki nyugdijaskent menne ki,38 eve van ledolgozva,ott atszamoljak a nyugdijat?es ez mennyi idot venne igenybe?
Valaszukat koszonom Maria
Idézet
 
 
0 #416 Martus Monika 2015-11-18 08:55
Tisztelt Frankó Úr!
Először is engedje meg, hogy többek között én is köszönetet mondjak a fáradozásáért, mellyel nagyon sokunknak nyújt segítséget az újra kezdéshez. Én sajnos már nem vagyok túl fiatal/48 év/, ezért érzem úgy, hogy nem várhatok tovább az itthoni változásra. Van kinn ismeretségem, /Crewe/ akik tudnak ideiglenesen szállás ill. munkalehetőségg el segíteni.11 éves kislányommal mennék, akinek minimális az angol nyelvtudása /sajnos nekem is/ , viszont nagyon tehetséges zenei területen. A Kodályba jár. Mennyire költséges kinn az alap oktatás ill. milyen lehetőségek vannak plusz képzésekre? Itthonról hogy lehet elintézni az átiratást?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Martus Monika
Idézet
 
 
0 #415 Martus Monika 2015-11-18 08:45
Idézet - Bextor:
Üdv! Nemrég költöztem angliába. Augusztus végén kezdtem el dolgozni és sajnos még elég csekély fizetésből élek, de halottam egyfajta minimálbér kiegészítésről.
Köszönöm előre is :-)

[quote name="Anita"]Mi a párommal és 2 gyerekkel mennénk Angliába,munkán k meg lenne oldva.A kérdésem az lenne mennyi támogatást kapnánk a gyerekekre,a lakbérre,ill a mi mint dolgozók igényelhetünk e valamit.
A másik az hogy ki hogyan oldotta meg a gyerek iskolázását amíg nem tudta még a nyelvet,hova járt suliba,hogyan tanult,mennyibe n más ott a követelmény.A kisebbik gyerekkel kapcsolatban pedig az ovik érdekelnének.Az iskolában oviban mennyit kell fizetni?[/
Idézet
 
 
0 #414 Terez P. 2015-11-14 12:31
Kedves Istvàn.
Kèrem ha tud segìtsen. Angliaban dolgozunk a pàrommal mar 3 eve. A parom kamionsofor,en egy kis uzemben dolgozok. Sajnos a parom elkovetett egy nagy hibat. Az egyik felrakonal van egy idegen orszagbol jott ferfi es szovaltasba keveredtek es addig stresszelte a paromat mig majdnem hozza utott.De csak meglokte.Torven ybe adta az a szemely a paromat mert nem tudtak kiegyezni. A szemely 5 ezer fontot kovetelt amibe persze nem egyezett bele a parom. Igy torvenyre adta.Hamarosan lezarjak a parom NI szamjat. Az a kerdesem hogy kb mire szamithatunk? Mennyi ido utan szabaditsak fel ujra a Ni szàmot? Elore is köszönöm a segítsègèt.
Udv.
Terezke
Idézet
 
 
+1 #413 Frankó István 2015-10-29 22:38
Szia Tamás!

Mint minden a támogatások terén ez is elég ingoványos terület jelenleg. Szerintem ha befáradsz egy HMRC irodába vagy felhívod őket akkor naprakész információt tudsz tőlük kapni. (Tolmácsot biztosítanak a beszélgetéshez!)

Sok sikert
István
Idézet
 
 
0 #412 Frankó István 2015-10-29 22:31
Üdv Bextor!

Szerintem ez a téma már elég jól ki lett vesézve a korábbi hozzászólásokba n és a cikkemben is.

Igen léteznek jövedelem kiegészítő támogatások, de nem kéthavi munkaviszony után. Próbálkozni lehet az HMRC-nél és ott majd megmondják, hogy most mennyi idő után adnak bármit is, 3 hónap vagy már 2 év.

István
Idézet
 
 
+1 #411 Frankó István 2015-10-29 22:19
Kedves Rózamari!

A tudomásom szerint addig nem lehetséges kijelentkezni a magyar állandó lakcímről amíg meg nem kapjátok a Permanent Resident státuszt. Ez nem jár automatikusan, hanem igényelni kell, és nem egyszerű feladat. A helyi önkormányzatok tudnak benne segíteni jó pénzért.

Tudomásom szerint csak a TB-nek és a NAV-nak kell bejelenteni a ideiglenes külföldön tartózkodást és munkavégzést.


üdv
István
Idézet
 
 
0 #410 Rózamari 2015-10-29 12:23
Kedves István! Azt hallottam, hogy a magyarországi lakcímről ki kell jelentkeznie annak, aki Angliában vállal munkát. Életszerütlenne k tűnik, de van-e esetleg olyan helyzet, amikor ez valós állítás lehet?
Idézet
 
 
0 #409 Bextor 2015-10-20 09:10
Üdv! Nemrég költöztem angliába. Augusztus végén kezdtem el dolgozni és sajnos még elég csekély fizetésből élek, de halottam egyfajta minimálbér kiegészítésről.
Köszönöm előre is :-)
Idézet
 
 
0 #408 Tamas 2015-10-12 08:08
Sziasztok!

Olyan kerdesem lenne, hogy en kaptam egy munkat angliaban, es a csalad is johet velunk, felesegem es 2 honapos baba. Felesegem jelenleg Csed (Tgyas utod)-et kap, majd GYED-et, az a kerdes, ha kint bejelenetkezik, hogy legyen NI szama, illetve NHS szama is, akkor az allam elveheti tole a GYED-et? Mert ez szamomra nem vilagos.
Idézet
 
 
0 #407 Frankó István 2015-10-04 09:37
Kedves Iboly78!

A híresztelés igaz, vagyis ha valakinek bármilyen állapotú, bárhol található lakóingatlan van a tulajdonába akkor nem jogosult lakhatási támogatásra. Biztos sokan vannak akik ennek ellenére igénybe veszik, de egyre többen lesznek akik emiatt vissza is fizetik és kizárják magukat a további támogatások alól.

Sokszor elmondott dolgot ismételgetek akkor amikor azt mondom, hogy le kéne tudni már vetkőznünk az állandó ügyeskedés-okos kodás szokását. Ha már ezzel tönkretettük a szülőhazánkat akkor nem kéne szétterjednünk a világban és minden mást is tönkretenni. Sokszor az egyenes út az egyszerűbb és igazságosabb is.

Most beszéltem egy csapattársammal aki nyelvész doktori diplomával rendelkező angol születésű 50-es éveihez közeledő személy. Ő 15 éve nem talál itt munkát és 15 éve semmilyen támogatásban nem részesül, mert a bankszámláján megtakarítás található. vagyis annak ellenére, hogy jelenleg nincs állandó bevétele van fedezete a megélhetésére és ezért nem is kap semmit.

Az itteni rendszer így működik, vagyis csak az általuk rászorulónak minősítetteket támogatják. Mint minden ez sem tökéletes, de azért egy fokkal jobb mint a mo-i rendszerek.

üdv
István
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Facebook

Hirdetés
Egyéb weplapjaink
FrankoTrade Wevszolgáltatások Használtkonzol EFSZ AUTO KFT. JátékKuckó PCPIAC KFT. Karaoke Bolt